Development

Ontwerp en techniek zijn 1 in de digitale wereld. Daarom hebben we bij Fabrique designers én developers in huis, al sinds 1995. Doordat design en development helemaal zijn geïntegreerd maken we optimale user experiences.

Developer aan het werk in de studio

We bouwen alles wat we ontwerpen

We hebben de expertise in huis om aan alle mogelijke wensen en eisen te voldoen: software-architectuur, backend-, frontend- en app development. Elk ontwerp kunnen we tot in de kleinste details ontwikkelen: websites, apps, webshops en interactieve webapplicaties (voor bijvoorbeeld klant- en mijnomgevingen) – het liefst lekker uitdagend. Bijvoorbeeld een multi-website platform voor een hotelketen, zoals Sir Hotels. Een meertalige en multiregionale content driven website voor Luxaflex. En een high traffic website voor het grootste festival van Nederland: Lowlands. Zijn we zelf ergens niet de allerbeste in, dan vragen we een van onze (specialistische) partners.

Onze stack

Om je een idee te geven van waar we mee werken, hier een greep uit onze technische stack: Linux, Django, Python, Wagtail, PHP, Symfony, Craft CMS, Microsoft .NET, Umbraco, Redis, PostgreSQL, GIT, Webpack, Babel, Tailwind, React, React Native, Vue.js, Nuxt.js, NGINX, SSH, Supervisor, Elasticsearch en Gunicorn.

Nog niet eerder over gehoord? Geen punt, we leggen je graag in simpele woorden uit wat wat is. En vooral: wat handig is voor je vraag. We kiezen de systemen die het best passen bij de online doelstellingen, bestaande techniek, wensen van de business en natuurlijk: bij je gebruikers.

In de front-end maken we het verschil voor de gebruiker. Hij ziet het niet, maar het werkt gewoon zo lekker. We gebruiken de modernste technieken voor de beste gebruikservaring.

Marko Kruijer Tech director

Samenwerking met design

We ontwikkelen niet alleen apps en websites, we bepalen ook de strategie, branding, user experience en maken het design. Samen bepalen we zo het online merkgevoel. Onze developers en designers werken intensief met elkaar samen.

Development in onze studio in Amsterdam

Toegankelijkheid

We hechten er veel waarde aan dat een site voor iedereen toegankelijk is en hebben veel ervaring met het implementeren van de overheidsrichtlijnen voor mensen met een visuele, auditieve of motorische beperking. We hebben door de jaren heen met grote regelmaat sites ontwikkeld voor overheidsorganisaties en publieke instanties die voldoen aan deze 'Digitoegankelijk' norm.

Onderhoud, beheer en hosting

Na livegang stopt de samenwerking niet. Voor blijvend succes is het essentieel om je website na livegang goed te onderhouden. Wij werken met veel van onze klanten ook na livegang intensief samen om ervoor te zorgen dat de website optimaal presteert. We verzorgen het onderhoud, beheer, de conversie optimalisatie en hosting.

Van advies tot nazorg

In overleg kiezen we welke rol we pakken in techniek. We regelen het van A tot Z voor je, of we adviseren alleen hoe je je online landschap kan verbeteren en uitbouwen - en alles daartussenin. Ook als we niet zelf ontwikkelen, zijn design en development geïntegreerd. We zijn namelijk gewend om met heel verschillende partijen samen te werken.

Ons werk in development

Projecten waar we trots op zijn.

Lowlands staat voor eigenwijs en tegendraads. En dat is precies het gevoel dat organisator MOJO ook met de website wil overbrengen. Lowlands en Fabrique zijn al meer dan 20 jaar vrienden. Sinds de allereerste Lowlands-site in 1998 werken we voor het festival.

Travel guide to the campingflight

Lowlands

Voor Luxaflex, een van de merken van Hunter Douglas Europe, ontwikkelden we in 2011 de website voor twaalf verschillende landen. Dit vormde het startpunt voor een langdurige samenwerking.

'Glocal' raamwerk

Luxaflex

Na bijna 3 jaar verbouwen is Museum De Lakenhal weer teruggegeven aan het publiek. Samen met het museum maakten we een strategisch plan voor een museaal ecosysteem. Als eerste stap hebben we een app gelanceerd, die met de nieuwste AI-technieken verdieping biedt tijdens en na het bezoek. Én we maakten een indrukwekkende 360°-videotour door het gebouw.

Beleef ’t op jouw manier

Museum De Lakenhal

Een gloednieuw platform laat je het rijke culturele erfgoed van Nederland ontdekken met de uitgebreide collecties en tentoonstellingen van musea. Museum.nl inspireert je bij je zoektocht, helpt je bij het plannen van je bezoek en geeft je virtuele toegang tot meer dan 400 musea.

Een familie van meer dan 400 musea

Museum.nl

Blogs

Onze visie in development

Stick figures and Picasso’s or how to justify good code

Tips for making the right choices when writing code.

Marko Kruijer

Responsive photography on the web—the right way

Elco's search on how to make responsive photography on the web accessible.

Elco Klingen

Goede techniek is onzichtbaar

Een interview met Marko Kruijer, Tech lead bij Fabrique Amsterdam.

Iris Richardson