Frontend

In de frontend maken we het verschil voor de gebruiker. Hij ziet het niet, maar het werkt “gewoon zo lekker”. We gebruiken voor frontend de modernste technieken (Webpack, React, SCSS), voor de beste gebruikservaring.

Frontend development Fabrique

Optimale gebruikerservaring

We hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze frontend. Die is de schakel tussen techniek en ontwerp en bepaalt daardoor de gebruikservaring. Onze code voldoet aan de richtlijnen van de W3C en we kunnen voldoen aan de eisen voor drempelvrije code. We hanteren een heldere scheiding tussen het model (HTML), het gedrag (Javascript) en de presentatielaag (CSS). Dit zorgt naast duurzame code ook voor goede vindbaarheid in Google en andere zoekmachines. Vanzelfsprekend zijn al onze websites responsive opgezet.

Onze stack

Om je een idee te geven van waar we mee werken, hier een greep uit onze stack: Webpack, Babel, Gulp, Sass, React, D3js, Vue.js., SCSS, Linux, GIT, SSH. Bij ieder project kijken we welke frontend techniek het best past bij de online doelstellingen, bestaande techniek, wensen van de business en natuurlijk: bij je gebruikers.

Slim hergebruik van patronen en broncode zorgt voor snelheid zodat we extra tijd kunnen besteden aan de bijzondere onderdelen van het project. Dit zie je bijvoorbeeld terug in onze tooling. Met Webpack, Babel en Gulp kunnen we precies aansluiten op de technische eisen van elk individueel project en/of aangesloten 3e partijen.

Samenwerking met design

We schreven het al: frontend is voor ons dé schakel tussen ontwerp en techniek. Als die actief samenwerken, komen we tot een maximaal resultaat. Daarnaast werken we vanuit onze ‘open keuken’ ook intensief samen met onze klanten. Door direct contact en korte lijntjes kunnen we samen geweldige dingen maken. Ieder vanuit zijn eigen kennis en expertise. Zo brengen frontend developers niet alleen onze ontwerpen pixelperfect tot leven in de browser. Ze helpen met prototyping ook het ontwerpproces verder.

Doen we alleen frontend?

Nee, zeker niet. We hebben ook veel ervaring met backend development en het ontwikkelen van CMS’en. We werken graag met Django en Wagtail, of een van de andere programmeertalen. Wil je weten wat voor jou de beste oplossing is? We denken graag mee!