Digital design


Als strategic digital design agency ontwerpen en bouwen we vrijwel alles met een digitale interface. Apps, websites, touchscreens en meer. Waar content, interactie, techniek en vorm samen zorgen voor de beste user experience. Want alleen als we bezoekers en klanten écht bereiken, wordt een dienst een succes. Van e-commerce tot fintech, van cultureel erfgoed tot entertainment.

Fabrique digital design en development. We ontwerpen vrijwel alles met een digitale interface.

Met ogen op het doel

Bij Fabrique ontwerpen en bouwen we met het doel voor ogen. We willen echt iets veranderen: gedrag, merkbeleving, én de bottom line voor onze opdrachtgevers. Een website die helder communiceert, een web store die conversie oplevert, een app die dagelijks gemak biedt, een VR-ervaring die inspireert. Onze ontwerpers en developers werken daarom altijd vanuit een strategisch kader. De omnichannel strategie van HEMA bijvoorbeeld, of het service design van het Van Gogh Museum.

Een website en een tour waarbij de ontwikkeling van Van Gogh als kunstenaar centraal staat. Duik in het leven van Vincent van Gogh.

Leer Vincent kennen

Van Gogh Museum

HEMA is van iedereen. Overal klopte de merkbeleving, behalve online. En juist daar heeft HEMA grote ambities. Door de kunst van het weglaten maakte Fabrique hema.nl weer echt HEMA.

Weer écht HEMA

HEMA

Digital branding en visuele identiteit

We ontwerpen niet alleen hoe een website of app werkt, we bepalen ook een online merkgevoel. Animaties, interactie, tone of voice vormen allemaal een indruk. Soms passen we daarbij een bestaande huisstijl toe, soms ontwikkelen een nieuwe visuele identiteit. Uiteraard digital first. Merken zijn ons uitgangspunt en we nemen merkstrategie altijd serieus.

Digital design is een teamsport

We werken in kleine teams met mensen uit verschillende disciplines samen. Daarnaast werken we vanuit onze ‘open keuken’ intensief samen met onze klanten. Door het directe contact kunnen we samen geweldige dingen maken. Ieder vanuit zijn eigen kennis en expertise. Zo brengen front-end developers niet alleen onze ontwerpen pixelperfect tot leven in de browser. Ze helpen met prototyping ook het ontwerpproces verder.

Development

Door ontwerp en techniek te integreren maken we optimale user experiences. We kiezen de systemen die het best passen bij de online doelstellingen, bestaande techniek, wensen van de business en natuurlijk: bij de gebruikers. We hebben de technisch expertise in huis om aan alle mogelijke wensen en eisen te voldoen: software-architectuur, backend-, front-end- en app development.

Een goed begin is het halve werk

Een succesvolle samenwerking begint met een goede aanpak. Samen bekijken we wat specifiek voor jou de stappen naar een eerste release zijn. Passen we de Lean methodologie toe? Is Scrum een goede ‘delivery’ methode? We zijn voorlopers op het gebied van Agile methoden en Scrummen al sinds 2009. Steeds vaker maken deze intensieve projecten ook deel uit van een digital transformation programma, en helpen we jouw organisatie klaar te stomen voor het digitale tijdperk.