Museum De Lakenhal

Heropening Museum De Lakenhal

Na bijna 3 jaar verbouwen is Museum De Lakenhal weer teruggegeven aan het publiek. Samen met het museum maakten we een strategisch plan voor een museaal ecosysteem. Als eerste stap hebben we een app gelanceerd, die met de nieuwste AI-technieken verdieping biedt tijdens en na het bezoek. Én we maakten een indrukwekkende 360°-videotour door het gebouw.

Bezoek de website
Heropening Museum De Lakenhal

Beleef ’t op jouw manier

Een museumbezoek gaat over kijken, ervaren, rondwandelen, verdwalen en ontdekken. De app ondersteunt bezoekers om zelf te kiezen waar ze meer van willen weten. Ieder kiest bij elk bezoek zijn eigen weg, in zijn eigen tempo. Museum De Lakenhal gebruikt als een van de eerste musea in de wereld AI-technologie om de bezoeker verdiepende info te geven. Gewoon door je camera op het kunstwerk te richten.

Slow looking

Bezoekers kunnen luisteren naar de rijke verhalen terwijl ze de kunst bekijken. Zo zorgen we ervoor dat het mobieltje zo min mogelijk tussen de bezoeker en de kunst in staat. Met korte playlists nemen we de bezoeker mee van het kunstwerk naar de bredere context. Zo is er volle aandacht om te genieten van de kunst en het gebouw.

Museum-app museum de Lakenhal design door Fabrique

Verhalen zijn nooit klaar

De verhalen van het museum gaan verder na het bezoek. ’s Avonds ontvangt de bezoeker een berichtje dat er een persoonlijke pagina voor hem klaarstaat met tips en een korte video. De video laat je het bezoek herbeleven. We wijzen bezoekers op meer verdiepende verhalen en toekomstige tentoonstellingen en activiteiten. Met een steeds wisselende vraag stimuleren we interactie met de bezoeker. Zo verlengen we het bezoek en verbinden we de fysieke en digitale touchpoints van het museum met elkaar.

Verleng je bezoek aan Museum De Lakenhal met de app

Thuis op de bank

Voor de bezoeker thuis bieden we nog meer verdieping, met video’s en longreads. Ook kan hij vanaf de bank het museum bezoeken: alle zalen zijn te bekijken door 360-graden foto’s in de app.

Museum De Lakenhal 360 videotour Fabrique

In de gebouwspecial worden de bezoeker door de directeur en andere experts meegenomen door de mooiste zalen van het gebouw. Met 360-graden video’s en hotspots ontdek je het museum online en in Virtual Reality, waar je ook bent. Zo is het museum toegankelijk voor iedereen.

Omarmd door de professionals

We gaven de publieksmedewerkers en vrijwilligers van het museum uitleg over de app. Zij brengen hun enthousiasme over op de bezoekers, wat tot nu toe resulteert in positieve reacties en een pick-up rate van 6%.

Korte tijd na de opening bleek de app ook voor de collectiebeheerders heel handig. Met een kleine aanpassing zijn nu ook alle werken in het depot scanbaar. De app maakt daarmee het werk achter de schermen een stuk makkelijker.

Conservator aan het werk met Lakenhal app

Samen met

Samen met het team van Museum De Lakenhal en Zooma ontwikkelden we in 6 maanden – van eerste workshops tot release - de eerste iOS en Android versie van de app. Parallel hebben wij de 360°-videotour over het gebouw ontwikkeld. Voor zowel de app als de gebouwspecial is nieuwe content ontwikkeld door het team van Museum De Lakenhal.

Kunstwerk Museum De Lakenhal