Lowlands

Lowlands 2020

Lowlands staat voor eigenwijs en tegendraads. En dat is precies het gevoel dat organisator MOJO ook met de website wil overbrengen. Overal staan daarom groot de caleidoscopische animaties. Wild, dwars en soms zelfs hypnotiserend.

  • Prijzen & Erkenning
  • iF Communication Design Awards
  • Dutch Design Award
  • Winner SXSW
Bezoek de website
Lowlands 2020

Travel guide to the campingflight

Lowlands en Fabrique zijn al meer dan 20 jaar vrienden. Al sinds de allereerste Lowlands-site in 1998 werken we voor het festival, en sinds de 2017 editie samen met ontwerper Hansje van Halem. Hansje's ritmische en hypnotiserende lijnenspel vertaalde Fabrique naar online en maakten tegelijkertijd nieuwe stappen in interactie en techniek.

Design Lowlands website Fabrique

Web vs App

Een website versus een app. Hoe werken deze kanalen naast elkaar? Voor de juiste samenwerking moet je krachtige keuzes maken. En dit betekent niet alleen onderdelen weglaten. Nee, het gaat juist om het bieden van meer gelaagdheid en focus. Zodat de oude rotten én de nieuwe fans zich nóg makkelijker digitaal kunnen onderdompelen in de wereld van Lowlands. Laat je door de website verleiden en scoor daar je tickets. Maar gebruik de app als de ‘travel guide to the campingflight’; alles wat je moet weten in je broekzak.

Blijf ontdekken

Net als op het festival zelf blijf je op de site nieuwe acts ontdekken. Via video’s en links naar social media en Spotify. En de nieuwe podcast LLowcast, interviews en ‘weetjes’.

Ontwerp Lowlands website 2020

Animatie: Jurriaan Hos

De site is hallucinerend, dwars én gebruiksvriendelijk tegelijk. Met volop ruimte voor georganiseerde chaos en de typische Lowlands sfeer.

Patrick Rijks Visual designer

Samen met

De samenwerking bestaat uit een bont gezelschap van creatieven. Van hoofdontwerper tot animatoren, van software programmeurs tot interactie ontwerpers. Lowlands geeft alle partners veel vrijheid waardoor er onverwachte invalshoeken ontstaan. Dit zie je niet alleen terug in de marketinguitingen, maar ook in fysieke vorm tijdens het festival zelf.

Lowlands sfeerimpressie