Lowlands

Lowlands 2020

Lowlands staat voor eigenwijs en tegendraads. En dat is precies het gevoel dat organisator MOJO ook met de website wil overbrengen. Lowlands en Fabrique zijn al meer dan 20 jaar vrienden.

  • Prijzen & Erkenning
  • iF Communication Design Awards
  • Dutch Design Award
  • Winner SXSW
Bezoek de website
Lowlands 2020

Travel guide to the campingflight

Al sinds de allereerste Lowlands-site in 1998 werken we voor het festival, en sinds de 2017 editie samen met ontwerper Hansje van Halem. Hansje's variabele lettertype vertaalden we naar online en we maakten tegelijkertijd nieuwe stappen in interactie en techniek.

Voorbeeld artiestenpagina Lowlands 2022

Luikjes ontsluiten content

Op de site worden de koppen geanimeerd terwijl ze selecteerbare tekst blijven. Er is dus geen gebruik gemaakt van video’s, wat enorm scheelde in tijd en data opslag. De luikjes op de site verbergen deels de content. Wanneer je als gebruiker door de pagina scrollt opent zich als het ware pas de website. Dit triggert om telkens verder te kijken en het verrast keer op keer.

Nieuw lettertype

Hansje van Halem ontwikkelden in samenwerking met Jurriaan Hos en Just van Rossum dit jaar onder andere een nieuw lettertype dat wordt gegenereerd met een algoritme op basis van een bewegend raster. Het lettertype heeft 15 contextuele alternatieven en kiest zelf een alternatief voor een letter die twee keer wordt gebruikt.

Ontwerp voorbeelden mobiele site Lowlands 2022

Blijf ontdekken

Net als op het festival zelf blijf je op de site nieuwe acts ontdekken. Via video’s en links naar social media en Spotify. En de podcast LLowcast, interviews en ‘weetjes’.

Lowlands sfeerimpressie

Samen met

De samenwerking bestaat uit een bont gezelschap van creatieven. Van hoofdontwerper tot animatoren, van software programmeurs tot interactie ontwerpers. Lowlands geeft alle partners veel vrijheid waardoor er onverwachte invalshoeken ontstaan. Dit zie je niet alleen terug in de marketinguitingen, maar ook in fysieke vorm tijdens het festival zelf.