Cases Digital design en development

Cases Tegendraads hallucinerend lijnenspel.

Tegendraads hallucinerend lijnenspel.

Lowlands en Fabrique zijn vrienden. Al sinds de állereerste Lowlands-site in 1998 werken we voor het festival. Jarenlang samen met ontwerpers Peter te Bos en Marc Fabels. En sinds de 2017 editie met Hansje van Halem. We vertaalden Hansje's ritmische en hypnotiserende lijnenspel naar online en maakten tegelijkertijd nieuwe stappen in interactie en techniek. Al 20 jaar is ons doel om het echte Lowlands-gevoel van het scherm af te laten knallen.

Vraag

Upgrade de stijl, interactie en techniek van de website met behoud van het echte Lowlands-gevoel.

Oplossing

Lowlands staat voor eigenwijs en tegendraads. En dat is precies het gevoel dat organisator MOJO ook via de website wil overbrengen. De caleidoscopische animaties die Hansje van Halem heeft ontwikkeld samen met ontwerper/programmeur Just van Rossum en motion designer Jurriaan Hos hebben een hoofdrol op de site. Hansje en Fabrique blijven elkaar ieder jaar uitdagen om het resultaat naar een hoger niveau te tillen.

De website is mobile first ontworpen. Veel Lowlands fans bezoeken de site mobiel. Het is dus belangrijk dat het ritmische en hypnotiserende lijnenspel ook daar het podium krijgt dat het verdient. Daarom hebben we in het navigatieconcept duidelijke keuzes gemaakt in de elementen. Op mobiel kun je het menu swipen met het Lowlands-tentje als centraal punt.

De site is hallucinerend, dwars én gebruiksvriendelijk tegelijk. Met volop ruimte voor georganiseerde chaos en de typische Lowlands sfeer. Net als op het festival zelf speelt het ontdekken van nieuwe acts een belangrijke rol. Bij iedere band of artiest vind je video’s en links naar social media en Spotify. Nieuw dit jaar is ‘Achtergrond’, waar Lowlands een verdieping biedt aan de muziekliefhebber. Denk aan de nieuwe podcast - LLowcast, interviews en ‘weetjes’.

Lowlands website door Fabrique

Resultaat

Ieder jaar groeit de stijl tot iets nieuws, maar nog steeds helemaal Lowlands. Wild, anarchistisch en soms zelfs licht irritant. Zo heeft het zwarte lijnenspel uit 2017 ruimte gemaakt voor volle kleuren en bewegende lijnen. Dit jaar zijn we letterlijk de diepte ingedoken en hebben het lijnenspel van Hansje meer lagen gegeven.

Lowlands op mobiel device door Fabrique

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!