Museum.nl

Homepage design museumnl website bij Fabrique
Blader door de kaarten en laat je inspireren

Een gloednieuw platform laat je het rijke culturele erfgoed van Nederland ontdekken met de uitgebreide collecties en tentoonstellingen van musea. Museum.nl inspireert je bij je zoektocht, helpt je bij het plannen van je bezoek en geeft je virtuele toegang tot meer dan 400 musea.

Bezoek de website
Homepage design museumnl website bij Fabrique
Blader door de kaarten en laat je inspireren

Een familie van meer dan 400 musea

Sinds 1926 werkt de Nederlandse Museumvereniging nauw samen met ruim 400 musea in heel Nederland, van de kleinste tot de meest bekende. De Museumvereniging is de brancheorganisatie voor ruim 400 Nederlandse musea.

De vereniging helpt musea een groot en divers publiek te interesseren voor museale collecties. De vereniging heeft daarvoor verschillende middelen, zoals Museumkids voor gezinnen en de Museumkaart, voor alle museumfans een heel geliefd cultureel product.

Fabrique hielp, samen met Q42, de Museumvereniging bij het opnieuw opzetten van de publiekswebsite om tegemoet te komen aan de behoeften van zowel musea als hun bezoekers.

Meisje met de parel website desktop en mobiel museum.nl design door Fabrique
Links: Markering van het "Meisje met de parel" met showcasepagina. Rechts: de museumpagina van het Mauritshuis.
Website desktop en mobiel museum.nl zoeken

Het portaal voor Nederlandse musea

Omdat musea centraal staan bij Museum.nl, hebben we ze zoveel mogelijk ruimte gegeven op het platform. Elke museumpagina gedraagt zich als een kleine onafhankelijke website. Zo kan elk museum zijn eigen tentoonstellingen, evenementen en hoogtepunten van de collectie naar eigen inzicht laten zien.

Daarnaast hebben we het toch al rijke kleurenpalet van het platform uitgebreid met 25 nieuwe kleuren, zodat elk museum een kleur kan kiezen die, naast de inhoud, zijn unieke identiteit kan versterken.

Designs mobiele site museum.nl

Een hulpmiddel voor ontdekking

Museum.nl geeft bezoekers naast een duidelijk overzicht van musea en tentoonstellingen in Nederland ook inspiratie. Op basis van de rijke museumcollecties stelt de Museumvereniging in bepaalde thema's een selectie samen van tentoonstellingen, evenementen, hoogtepunten en musea. Elk thema leidt bezoekers naar nieuwe kunstwerken en verborgen pareltjes in heel Nederland.

Ook de homepage biedt voldoende nieuwe ontdekkingen. Hier krijgen diverse musea, tentoonstellingen, evenementen en pronkstukken een eigen ‘kaart’ waar bezoekers doorheen kunnen bladeren. Wie doorbladert, krijgt elke keer een onverwachte schat aan beelden te zien.

Website desktop en mobiel museum.nl design door Fabrique

Een uniek product

De Museumvereniging levert een van de meest gekoesterde en unieke producten van Nederland: de Museumkaart. Met een jaarabonnement geeft de Museumkaart toegang aan ruim 400 leden van de Museumvereniging. De Museumkaart geeft toegang tot de uitgebreide familie van musea die op de site is te zien. Museum.nl nodigt uit die wereld en haar bijzondere collecties, tentoonstellingen en kunstwerken te ontdekken.

Website desktop design door Fabrique