Rijksmuseum

Rijksmuseum + Fabrique

De collectie op grootse én eenvoudige wijze dicht bij het grote publiek brengen. Dat is het doel van Rijksmuseum. Met de website en de app kan dat nu overal en altijd. In de trein, op de bank én in het museum zelf.

  • Prijzen & Erkenning
  • Gold European Design Award (2)
  • Gold SpinAward
  • Dutch Interactive Award (2)
  • Dutch Design Award
  • Museums and the Web Award (4)
  • Bronze Lovie Award
Bezoek de website
Rijksmuseum + Fabrique

Altijd en overal dichtbij

Vlak voor de heropening in 2013 ontwikkelden we een nieuwe website voor het museum. Een revolutionair en prijswinnend ontwerp, met groot beeld als basis. Rijksmuseum.nl blies definitief het stof van de unieke collectie.

casepagina rijksmuseum website screenshot

Maak je eigen collectie

In Rijksstudio download je gratis afbeeldingen in hoge resolutie van ruim 300.000 kunstwerken. Je kunt diep inzoomen tot op het craquelé van de verf. Zo komen de meesterwerken letterlijk dichtbij.

Je kunt ook je eigen meesterwerk creëren. De Zwaan als robe. Een stilleven als tattoo. Of een lingerieset gebaseerd op een 16e eeuws kabinet. Rijksstudio is je eigen collectie, knutselplek en museumshop in 1.

rijksmuseum, rijksstudio ontwerpen

Webshop met stijl

In 2016 is ook de webwinkel grondig vernieuwd. Samen met Burst ontwikkelden we een webshop die naadloos aansluit bij de principes van Rijksstudio. Beeld speelt de hoofdrol. Zorgvuldig gestileerde stillevens met bijzondere producten vormen de etalage.

rijksmuseum casepagina webshop

Alles in één app

Ook in de nieuwe app staat het beeld centraal. Door vanaf het begin collectie en multimediatours gezamenlijk te ontwikkelen in één app kwam er een optimale oplossing.

rijksmuseum app screenshots collage

Make your own tour

Je kunt met de app zelf het museum ontdekken, of je kunt een thema-tour volgen, bijvoorbeeld over Rembrandt of onze koloniale geschiedenis. Met het nieuwe feature “make your own tour“ combineren wij de Rijksstudio collecties met de app. Ga bij je volgend bezoek langs je eigen highlights en stel je eigen tour samen.

Multimediatour

Het concept voor de multimediatour sluit aan op de wayfinding. Je kunt met de app zelf het museum ontdekken door je eigen route te lopen. Dankzij 300 beacons krijg je overal informatie op maat.

App multimediatour

Samen

Het Rijksmuseum en Fabrique werken al sinds 2004 samen. Daardoor vormen de digitale middelen van het Rijksmuseum een duidelijke eenheid. Samen met technisch partner Q42 zijn we continu de website en app aan het aanpassen, verbeteren en vernieuwen. Zo blijft het Rijksmuseum nationaal en internationaal vooroplopen.