Craft CMS

Craft is een op basis van open source technologie ontwikkeld out of the box CMS dat enorm in populariteit groeit. En terecht! Zowel content beheerders als developers worden erg blij van deze oplossing.

Craft CMS Fabrique

Beheer in één systeem

Craft is zeer geschikt voor contentgedreven platforms met een ambitieus redactieteam. Maar ook voor platforms die verschillende sites en online tools willen beheren vanuit één systeem. Het CMS is geschikt voor omvangrijke en meertalige websites, zoals corporate websites met meerdere talen, en werkt perfect in combinatie met ons kwalitatieve webdesign.

Andere voordelen van Craft:

  • Craft is een commercieel CMS (op basis van open source technologie) dat wereldwijd veel bureaus wordt ingezet en professioneel ondersteund wordt door een eigen servicedesk.
  • Bij de ontwikkeling van Craft is security een van de belangrijkste uitgangspunten geweest. Dit maakt dat dit CMS uitermate veilig is.
  • Craft is zo ontwikkeld dat het ook volledig als headless CMS toe te passen is. Bij een headless oplossing houd je de website en het gedeelte waar je content invoert volledig van elkaar gescheiden. De website haalt data op uit het CMS via een API. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld je CMS niet hoeft aan te raken wanneer je een volledige rebranding doorvoert op de website. Ook kun je zo met hetzelfde CMS ook andere kanalen beheren, denk aan een app of een narrowcasting systeem.
  • Het biedt standaard heel veel functies waar je als contentbeheerder erg blij van wordt zoals live preview, gebruikersrollen, workflow management, een fantastische image editor met bijvoorbeeld een focal point en het gebruik van martrixblokken waarmee je templates modulair op kunt bouwen.
  • Craft is multi site, je kunt met 1 CMS de inhoud van meerdere websites tegelijkertijd beheren.
  • Craft bevat standaard al veel sterke features, maar er zijn veel plugins van hoge kwaliteit beschikbaar voor allerlei toepassingen en koppelingen aan andere systemen.
  • Een heel belangrijke eigenschap van Craft is de snelheid van het systeem.
  • Het CMS is uiterst intuïtief en daarmee enorm gebruiksvriendelijk.

Samen keuzes maken

Naast het juiste CMS zijn de keuze van backend en frontend techniek ook bepalend voor de totale gebruikerservaring van zowel de gebruiker, redacteuren als de developers die de site onderhouden. We hebben een uitgebreide stack bij Fabrique. Wil je weten wat voor jou de beste oplossing is? We denken graag mee!