De Key

Woonstichting De Key beheert ruim 37.000 woningen en panden in Amsterdam, Diemen en Zandvoort. Van pure dienstverlener verandert De Key in een corporatie waar de bewoners zelf hun zaken kunnen regelen.

  • Prijzen & Erkenning
  • Silver Dutch Interactive Award
Bezoek de website

De huurder als huisbaas

Onze doelstelling was om de huurder grip op wonen te geven. Het niveau van de telefonische dienstverlening te evenaren, of zelfs te overtreffen. We staken daarom veel energie in het interactieontwerp en het persoonlijk maken van de website.

De Key homepage design Fabrique
De Key interface design Fabrique

Design research

Samen met De Key brachten we alle processen in kaart. Service design, pur sang! We spraken uitgebreid met klantenservice, reparatiedienst en administratie om de dienstverlening overal slimmer te maken. Tijdens de scrum hebben we meer dan 450 verschillende reparatieverzoeken op een logische manier in de website verwerkt.

De duotone illustraties maken de site vriendelijk en toegankelijk. Het figuurtje ‘MacKeyver’ helpt je online bij het oplossen van alle mogelijke problemen. De fotografie toont de diversiteit van de huurders, zonder ze zelf in beeld te brengen. De foto’s focussen op de verschillende woonruimtes; van Jordanees gezellig tot Ikea strak.