Tate Londen

Spraakmakende installaties in de Turbine Hall. Wereldberoemde tentoonstellingen. Maar bij Tate is nog zoveel meer te zien. Er zijn honderden zalen en meer dan 200 activiteiten. Hoe laten we dat de bezoeker ontdekken als hij eenmaal binnen is?

  • Prijzen & Erkenning
  • Gold iF Communication Design Award

Vind je dag

Tate vroeg ons een wayfinding-app te ontwerpen en bouwen. Maar tijdens ons onderzoek leerden we al snel dat mensen niet zozeer de weg zoeken. Ze willen weten wat er allemaal te doen is. Dus geen wayfinding, maar dayfinding. En daarom maakten we een app die je persoonlijk door Tate gidst.

Design Tate app. What do you feel like doing? By Fabrique.

Waar heb je zin in?

Dat is de vraag die de app je stelt. Kunst, een activiteit of pauze? Dat zijn alle behoeftes van een museumbezoeker, meer niet. We gebruiken beacons om je locatie te bepalen. Zo kunnen we altijd de informatie geven die past bij je behoefte en in je buurt is.

De interface is gebaseerd op een visuele navigatie: kunstwerken en beelden worden namelijk gebruikt om te navigeren. Je hoeft bijna niet meer te lezen. En alles wat je tapt, blijft op de volgende pagina in beeld. Zo verlies je nooit je focus. Van overzicht tot detail, alles zit in een flow.

Nils Mengedoht Art director

Kijk eens naar boven

Op een vriendelijke manier geeft de app tips en suggesties op basis van je locatie. Bijvoorbeeld om naar boven te kijken voor een verborgen pareltje, of uit het raam voor een mooi uitzicht. Of om wat tijd te nemen voor de museumwinkel, of een knus zitje. Zo helpen we de bezoekers nog meer uit hun dag te halen.

Samen met

Samen met het digitale team van Tate en partners Q42 en NorthernLight ontwikkelen we de eerste iOS-versie van de app. Tijdens een tweede release verwerken we feedback van gebruikers.

De Tate App is onderdeel van Bloomberg Connects: een digitaal project dat je op een nieuwe, revolutionaire manier in contact brengt met kunst en kunstenaars.