Source.ag

Voorbeeld gebruik app in de kas

De uitdagingen van ons wereldwijde voedselsysteem zijn groot. Een mogelijke oplossing is om met de huidige middelen efficiënter voedsel te produceren. Source.ag stelt telers in staat om dit zelf te doen doormiddel van kunstmatige intelligentie. Aan grondslag van waardevolle inzichten ligt accurate data, daarom ontwikkelden we samen met Source.ag een app voor telers in de kas die data over hun planten opslaat.

Voorbeeld gebruik app in de kas

Digital twin van de kas

De plantregistratieapp is een onderdeel van een groter systeem dat telers informeert en helpt kassen optimaal aan te sturen. In de app registreert de teler de status van de vruchten aan een plant. Deze data wordt vertaald naar o.a. de plantbelasting en uitgroeiduur van planten in de kas. Op basis van deze data kan de teler strategische keuzes maken over bijvoorbeeld de temperatuur in de kas. Zo ontstaat er een doorlopend proces waarin telers leren en de oogst wordt geoptimaliseerd.

Voorbeeld app groei van een paprika voor Source.ag

Gebruiksvriendelijk en intuïtief

De app moet door alle werknemers in de kas gebruikt kunnen worden. Gebruiksvriendelijkheid en intuïtief gebruik vormden daarom het uitgangspunt. We creëerden een digital twin. De gebruiker krijgt hierbij een visuele representatie van de plant te zien. Hij vergelijkt de digital twin met de plant voor zich in de kas en registreert groei, veranderingen en oogst.

Testen in de kas

Tijdens de concept- en ontwerpfase deden we meerdere gebruikerstests in de kas. Dit gaf ons concrete inzichten over de interacties op het scherm van de app. Daarnaast hebben we veel geleerd van de fysieke ervaring in de kas. De hitte, het felle zonlicht en naast een plant staan met een iPad in de hand gaf ons inzichten die we op afstand niet hadden kunnen anticiperen.

Gebruikerstest van de app in de kas

Design System

We hebben voor de bouw van de app een design system samengesteld. Hierin staan alle losse elementen en stijldefinities van het ontwerp. Het design system zorgt voor een duidelijk overzicht en maakt dat de app consistent en compleet aanvoelt en gemakkelijk kan worden doorontwikkeld.

Design system Source.ag app