Software en tools

Van een lekker overzichtelijke planningstool tot een goed werkend back office systeem: Fabrique maakt tools en software op maat. Ook dan staat de eindgebruiker centraal. Natuurlijk, want ook professionele gebruikers willen tools die gemakkelijk en snel werken. Die ze helpen bij hun specifieke taak, op een optimale manier.

Software en tools overleg bij Fabrique

Slim en snel

Hebben je klanten een geweldige ervaring op de website, maar werken jullie zelf nog met verouderde, omslachtige software? Je maakt het een stuk leuker, sneller en makkelijker met slimme en effectieve tools. Zoals bij onze klant Swapfiets bijvoorbeeld. Zo makkelijk als een klant zijn fiets bestelt, zo makkelijk kan een planner nu ook een swap plannen in zijn backofficesysteem.

Van generiek naar op maat

Waar voorheen vooral generieke software werd gebruikt, is er steeds meer vraag naar maatoplossingen. Omdat bestaande pakketten te veel functionaliteiten hebben. Of juist te weinig. En misschien wel de belangrijkste reden: je wilt je product of dienst onderscheiden in de markt. Dan wil je niet dezelfde software als 90% van je concurrenten. Maatwerk software is speciaal gemaakt voor jouw bedrijfsproces en geeft je een concurrentievoordeel.

Swapfiets is in een razend tempo gegroeid. We hielpen het plannings-en reparatieproces te optimaliseren. Het maatwerk backofficesysteem is nu helemaal afgestemd op de wensen van de planners, swappers en fietsenmakers.

Intuïtieve tooling laat Swapfiets groeien

Swapfiets

Bij een internationaal, technisch bedrijf de UX verbeteren. Door een stukje van de software neer te zetten als een concept car, zetten we een tastbare toekomstvisie neer. En krijgen we transformatie aan het rollen.

UX design innovatie voor airports

Vanderlande

Service blueprint

Observeren en interviewen, daar beginnen we vaak mee. Kijken hoe de mensen hun werk doen. Hoe ze met elkaar samenwerken. En waar gekke workarounds zijn bedacht. In een service blueprint leggen we alle interne processen vast en welke plek de software heeft in een bedrijf. Door onze frisse blik zien we waar we kunnen optimaliseren en innoveren. We adviseren waar maatwerk nodig is en waar standaardoplossingen volstaan. Daarna ontwerpen we de interfaces en bouwt ons developmentteam – eventueel samen met jullie developers – de tool. We ondersteunen de migraties en zorgen voor aansluiting met de andere software.

Altijd samen met de experts

Bij software en interne tooling weet je precies wie ermee gaan werken. Wij ontwerpen en bouwen samen met die experts. Zo leren we snel van de aanwezige kennis en ervaring, testen we de ontwerpen op de echte gebruikers én nemen we de stakeholders mee in het proces. Uiteindelijk staat er een product waar je mensen fijn mee kunnen werken. Dat scheelt veel kosten, tijd en frustratie.

Zoals de software en tools speciaal voor jouw bedrijf worden gemaakt, zo zijn de aanpak en het project ook altijd maatwerk. Neem contact op om te bespreken wat we voor je kunnen doen.