LifeEar

Hoe ouder, hoe afhankelijker je vaak bent. Bijvoorbeeld van een hoortoestel. In Amerika is een goed hoortoestel duur en vaak moeilijk verkrijgbaar, omdat audiciens ver reizen zijn. Met als gevolg dat slechthorenden iets online kopen wat niet persoonlijk is afgesteld. LifeEar wil ook díe mensen een oplossing bieden en ze hun onafhankelijkheid teruggeven.

Weer horen door een app

Een app die de gebruiker altijd controle geeft over zijn gehoor. Waar je ook bent, wanneer je maar wilt. In de app zet je gemakkelijk het volume harder of zachter. Of je past de instellingen aan op je omgeving. Omdat het geluid op een druk verjaardagsfeest nu eenmaal anders is dan in een 1-op-1-gesprek.

LifeEar design app Fabrique

App vervangt audicien

Wat de app uniek maakt is de volledige gehoortest die je helemaal zelf kan doen. Samen met een audicien hebben we de test net zo exact gemaakt als medische tests. Stap voor stap gaat de test na met welke tonen je moeite hebt en stelt hij het hoortoestel voor je af. Zonder dat je een audicien hoeft te bezoeken.

LifeEar voorbeelden design app door Fabrique

Gebruiksvriendelijk design

Met de kraakheldere visuele stijl en simpele, duidelijke illustraties houden we het begrijpelijk voor de relatief oude doelgroep. Door continu te testen bij die doelgroep maakten we de flow soepel en gebruiksvriendelijk. Deze unieke app maakten we samen met technisch partner Q42.