Cases Service design

Cases LifeEar + Fabrique + Q42 - weer horen door een app.

Weer horen door een app.

Hoe ouder, hoe afhankelijker je vaak bent. Bijvoorbeeld van een hoortoestel. In Amerika is een goed hoortoestel duur en vaak moeilijk verkrijgbaar, omdat audiciens ver reizen zijn. Met als gevolg dat slechthorenden iets online kopen wat niet persoonlijk is afgesteld. LifeEar wil ook díe mensen een oplossing bieden en ze hun onafhankelijkheid teruggeven.

Vraag

Ontwikkel een innovatieve app waarmee iedereen zelf zijn hoortoestel kan bedienen en afstellen op zijn gehoor.

Oplossing

Een app die de gebruiker altijd controle geeft over zijn gehoor. Waar je ook bent, wanneer je maar wilt. In de app zet je gemakkelijk het volume harder of zachter. Of je past de instellingen aan op je omgeving. Omdat het geluid op een druk verjaardagsfeest nu eenmaal anders is dan in een 1-op-1-gesprek.

Met de kraakheldere visuele stijl en simpele, duidelijke illustraties houden we het begrijpelijk voor de relatief oude doelgroep. Door continu te testen bij die doelgroep maakten we de flow soepel en gebruiksvriendelijk.

Wat de app uniek maakt is de volledige gehoortest die je helemaal zelf kan doen. Samen met een audicien hebben we de test net zo exact gemaakt als medische tests. Stap voor stap gaat de test na met welke tonen je moeite hebt en stelt hij het hoortoestel voor je af. Zonder dat je een audicien hoeft te bezoeken.

Resultaat

Een slimme app die mensen écht beter laat horen. LifeEar geeft de kwaliteit van een hoorspecialist, met het gemak om alles zelf te doen.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!