Cases Service design

Cases Open kinderwerelden.

Open kinderwerelden.

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft verhuisde in 2015 naar een nieuw ziekenhuis. Voor de kinder- en jeugdafdelingen van de nieuwbouw ontwikkelden we een omgeving die kinderen afleiding en ontspanning biedt.

Vraag

Creëer een concept voor de kinder- en jeugdafdelingen van ons ziekenhuis dat aanzet tot interactie en beweging. Want kinderen hebben recht op een stimulerende omgeving. Ook – of juist – in het ziekenhuis.

Reinier de Graaf Gasthuis kinderafdeling - Concept Fabrique

Oplossing

‘Maak van de wereld van de Reinier de Graaf jouw wereld.’ Met dit thema dagen we kinderen uit om hun eigen wereld te scheppen. We creëerden vijf verschillende werelden die thematisch met elkaar verbonden zijn. In iedere wereld komen de elementen lucht, land en water terug; elementen die ook in de ‘healing environment’ in de rest van het ziekenhuis zijn gebruikt.

Met verhalen, tekeningen en een digitaal luisterboek laten we de werelden tot leven komen. In de verhalen vermengen we realiteit en fictie, en verbinden we heden en verleden. Wandvullende illustraties van Merijn Hos beelden op de gangen en kamers van de kinderafdelingen de vijf verhalen uit. De animaties van zijn broer Jurriaan Hos verlevendigen in het luisterboek de vijf verhalen.

De illustraties bieden de kans tot interactiviteit. We laten genoeg open voor de kinderen om zelf met stiften, stickers én hun fantasie in te kleuren. Met verschillende spelmaterialen geven we de kinderen houvast om hun eigen wereld te creëren, te spelen en te ontspannen. De kinderen kunnen zich omtoveren tot piraat, politieagent, DJ of astronaut. Hoofddoel is dat ze zelf voortborduren op de verhalen. De kinderen zijn de baas!

Digitaal luisterboek De Wereld van Reinier - Fabrique

Resultaat

Vijf werelden waarin de kinderen de held zijn. En we blijven de werelden uitbreiden met nieuwe concepten en mogelijkheden.

In mei 2018 werd Reinier de Graaf beloond met een 'Gouden Smiley' voor excellente kindzorg. De commissie was bij de uitreiking van dit certificaat zeer enthousiast over onze bijdrage aan het centraal stellen van het kind door De Maakbare Wereld.

Reinier de Graaf presentatie luisterboek Fabrique - oktober 2017 Foto: Fred Nijs

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!