Reinier de Graaf Gasthuis

Maakbare wereld Reinier de Graaf illustratie voorbeeld

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft verhuisde in 2015 naar een nieuw ziekenhuis. Voor de kinder- en jeugdafdelingen van de nieuwbouw ontwikkelden we een omgeving die kinderen afleiding en ontspanning biedt.

  • Prijzen & Erkenning
  • Gouden smiley excellente kindzorg
Maakbare wereld Reinier de Graaf illustratie voorbeeld

Open kinderwerelden

Het Reinier de Graaf kwam bij ons met de vraag om een concept te creëeren voor de kinder- en jeugdafdelingen van het ziekenhuis dat aanzet tot interactie en beweging. Want kinderen hebben recht op een stimulerende omgeving. Ook – of juist – in het ziekenhuis.

Maak van de wereld van de Reinier de Graaf jouw wereld

Met dit thema dagen we kinderen uit om hun eigen wereld te scheppen. We creëerden vijf verschillende werelden die thematisch met elkaar verbonden zijn. In iedere wereld komen de elementen lucht, land en water terug; elementen die ook in de ‘healing environment’ in de rest van het ziekenhuis zijn gebruikt.

Verhalen komen tot leven

Met verhalen, tekeningen en een digitaal luisterboek laten we de werelden tot leven komen. In de verhalen vermengen we realiteit en fictie, en verbinden we heden en verleden. Wandvullende illustraties van Merijn Hos beelden op de gangen en kamers van de kinderafdelingen de vijf verhalen uit. De animaties van zijn broer Jurriaan Hos verlevendigen in het luisterboek de vijf verhalen.

Maakbare wereld op magneetbord, kinderen tekenen

De kinderen zijn de baas!

De illustraties bieden de kans tot interactiviteit. We laten genoeg open voor de kinderen om zelf met stiften, stickers én hun fantasie in te kleuren. Met verschillende spelmaterialen geven we de kinderen houvast om hun eigen wereld te creëren, te spelen en te ontspannen. De kinderen kunnen zich omtoveren tot piraat, politieagent, DJ of astronaut. Hoofddoel is dat ze zelf voortborduren op de verhalen. De kinderen zijn de baas!

Gouden Smiley excellente kindzorg

Reinier de Graaf is beloond met een 'Gouden Smiley' voor excellente kindzorg. De commissie was bij de uitreiking van dit certificaat zeer enthousiast over onze bijdrage aan het centraal stellen van het kind door De Maakbare Wereld.