Cases Digital design en development

Cases De slimme dialoog.

De slimme dialoog.

Het Radboudumc is een vooruitstrevend en innovatief universitair medisch centrum. Vanuit de missie ‘to have a significant impact on healthcare’ wil Radboudumc voorop lopen op het gebied van patiëntenzorg, opleidingen en research. Waarbij de patiënt gelijk is aan de zorgverlener. Fabrique ontwikkelde een nieuwe website voor Radboudumc. Een website die je op een menselijke manier verder helpt.

Vraag

Ontwikkel een website die een grote stap zet naar online dienstverlening. En laat inhoud en interactie aansluiten bij onze ambitie en missie, met als kernwoorden: innovatief, excellent, doelmatig en - vooral - persoonsgericht.

Oplossing

Niet langer vanuit de organisatie denken, maar de doelgroepen centraal stellen. We begonnen met interviews met alle stakeholders. Patiënten, artsen, onderzoekers en studenten kregen vragen als ‘Hoe ben je in contact gekomen met Radboudumc?’ ' en ‘Hoe gebruiken jullie de website?’ ' Met alle informatie uit het design research ontwikkelden we ons concept ‘de slimme dialoog’.

Vanuit de vraag 'Waar kunnen wij u mee helpen?' bieden we de bezoeker persoonlijke en relevante informatie. We geven patiënten aan de hand van ‘zorgpaden’ heldere suggesties en antwoorden op mogelijke vragen. In iedere fase: vanaf oriëntatie naar intake, van onderzoek en behandeling tot aan nazorg.

Bij Onderwijs bieden we overzicht en helderheid in het aanbod, zowel voor studenten als artsen. Research is de ingang voor onderzoekers, bedrijven, overheid en gewone belangstellenden. Door de opzet vanuit thema’s (en niet vanuit de verbonden instituten) kan Radboudumc trots tonen en de impact van het onderzoek laten zien.

De heldere huisstijl van Radboudumc hebben we met kleine aanpassingen aangescherpt voor online. De content (op de oude website zo’n 9000 pagina’s) is volledig vernieuwd en toegankelijker gemaakt. Door de modulaire opzet met contentblokken kan alle informatie op verschillende plekken worden ingezet.

Radboudumc - mobiel - webontwikkeling Fabrique

Resultaat

Een complexe organisatie toont een menselijk gezicht. De content first ontworpen website gaat een persoonlijke dialoog met je aan. De modulaire opzet maakt de site duurzaam en toekomstgericht. De digitale dienstverlening resulteert in minder papieren brochures.

Radboudumc - responsive webontwikkeling Fabrique

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!