Cases Digital design en development

Cases De ongezouten waarheid.

De ongezouten waarheid.

Meer dan 85% van de Nederlanders eet meer zout dan goed voor ze is. Gemiddeld zelfs 1 kg per jaar te veel. Om meer inzicht te krijgen in je zoutgebruik ontwikkelden we daarom samen met de Nierstichting Nederland en Reframing Studio de webtest Zoutmeter.com.

Vraag

Ontwikkel een gebruiksvriendelijke test die je bewust maakt hoeveel zout je binnenkrijgt.

Oplossing

Slechts 20 procent van al het zout dat je binnenkrijgt voeg je zelf toe. Zo'n 80 procent zit al verborgen in voedingsmiddelen, zoals brood, vlees, kaas, gebak en kant-en-klare producten. De Zoutmeter maakt je bewust van al het zout dat je dagelijks binnenkrijgt.

Het concept van Reframing Studio vertaalden we naar een gebruiksvriendelijke web-app. Op basis van enkele vragen over je eetgewoonten, zie je hoeveel zout je binnenkrijgt. De kenmerkende illustraties sluiten naadloos aan bij de huisstijl van de Nierstichting. De heldere interactie maakt de test een plezier om te doen.

Resultaat

De Zoutmeter werd gelanceerd op World Kidney Day 2016 en kreeg direct volop aandacht in de pers en op televisie. In het eerste half jaar hebben al meer dan 250.000 mensen de test gedaan.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een berichtje achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!