Nierstichting

Meer dan 85% van de Nederlanders eet meer zout dan goed voor ze is. Gemiddeld zelfs 1 kg per jaar te veel. Om meer inzicht te krijgen in je zoutgebruik ontwikkelden we samen met de Nierstichting Nederland de online Zoutmeter.

Bezoek de website

De ongezouten waarheid

Slechts 20% van al het zout dat je binnenkrijgt voeg je zelf toe. De rest zit al verborgen in voedingsmiddelen, zoals brood, vlees, kaas, gebak en kant-en-klare producten. De Zoutmeter maakt je op een positieve manier bewust van al het zout dat je dagelijks binnenkrijgt. En hoe je dat kan verminderen.

Doe de test

Het concept van Reframing Studio vertaalden we naar een gebruiksvriendelijke web-app. De test is positief en niet opdringerig. Op basis van enkele vragen over je eetgewoonten, zie je hoeveel zout je binnenkrijgt. De kenmerkende illustraties en heldere interactie maken de test ook echt leuk om te doen.

NTS zoutmeter app

De Zoutmeter werd gelanceerd op World Kidney Day 2016 en kreeg direct volop aandacht in de pers en op televisie. Hij werd gepromoot in tv-reclameblokken en was te zien in Centraal Medisch Centrum, Brandpunt en Koffietijd. In het eerste jaar hebben meer dan 350.000 mensen de test gedaan.

nierstichting tablet rood achtergrond