Cases Musea en erfgoed

Cases Zo zag je het schilderij nog nooit.

Zo zag je het schilderij nog nooit.

In het Jeroen Bosch-jaar 2016 ontwikkelde Q42 samen met de NTR en Fabrique de interactieve documentaire ‘Jheronimus Bosch, De tuin der lusten’. De documentaire is onderdeel van het ‘transmediale drieluik’ over de schilder van regisseur Pieter van Huystee.

Vraag

Breng De tuin der lusten van het Prado in Madrid naar alle liefhebbers over de hele wereld door het schilderij online te ontsluiten.

Oplossing

Een interactieve documentaire die de kijker meeneemt op een audiovisuele reis door de wereld van Jeroen Bosch.

Je kunt het schilderij vrij ontdekken of een volledige tour maken. Midas Dekkers en Redmond O'Hanlon vertellen over de achtergronden en de symboliek van het drieluik. Tekst, muziek, video en afbeeldingen verrijken de vertelling. Zo gedetailleerd zag de kijker het schilderij nog nooit.

Om ieder detail in hoge resolutie te kunnen ontdekken, ontwikkelde Q42 het innovatieve systeem Micrio, dat het mogelijk maakt om soepel over het schilderij te scrollen en diep in te zoomen.

Resultaat

Een gedetailleerde duik in de mysterieuze wereld van Jeroen Bosch. Of zoals een reageerder op Reddit het stelde: “This is the internet we were promised.”

Jheroniumus Bosch, De tuin der lusten is onderscheiden met een zilveren SpinAward, een gouden European Design Award, een gouden Cross Media Award Innovatie van het Jaar, een gouden Dutch Interactive Award en een Webby!

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!