Cases Digital design en development

Cases Museum of London

De ramp komt tot leven.

In 1666 legde een verwoestende brand vrijwel de complete binnenstad van Londen in de as. Precies 350 jaar later maakte Fabrique in opdracht van Museum of London een interactief verhaal over ‘The Great Fire’. Het project sluit aan bij de tentoonstelling Fire! Fire! in Museum of London en is een samenwerkingsverband tussen Museum of London, London Metropolitan Archives, Guildhall Art Gallery, The Monument, Arts Council England en City of London Corporation.

Vraag

Ontwikkel een compleet en persoonlijke verhaal over the Great Fire dat je terugbrengt naar 1666.

Oplossing

Fabrique bracht eerst structuur in de grote hoeveelheid historische kaarten, voorwerpen en geschriften van het Museum of London en partners. We ontwikkelden een opzet op basis van vier belangrijke verhaallijnen.

Door de verschillende perspectieven, uitstapjes, dwarsverbanden en de oude en nieuwe kaart van Londen bepaal je zelf hoe je het verhaal beleeft; snel en feitelijk of meer verhalend met diepgang.

Als inspiratie voor het visuele ontwerp verdiepten we ons in de 17e eeuwse kunst, typografie en literatuur. Engels houtsnijwerk was een belangrijke inspiratiebron voor de kenmerkende illustraties van Levi Jacobs die de site een uniek eigen gezicht geven.

Resultaat

In korte tijd ontwikkelden we een compleet en leerzaam verhaal voor jong en oud. Geen Wikipedia-achtige website vol feiten en feitjes, maar een gelaagde vertelling waarin de bezoeker op een aangename manier kan verdwalen. Met fireoflondon.org.uk blazen we de as van de geschiedenis en brengen we het verhaal van de ramp weer tot leven.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!