Museum of London

Beleef The Great Fire of London

In 1666 legde een verwoestende brand vrijwel de complete binnenstad van Londen in de as. Precies 350 jaar later maakte Fabrique in opdracht van Design Museum een interactief verhaal over ‘The Great Fire’.

  • Prijzen & Erkenning
  • Silver European Design Award
Bezoek de website
Beleef The Great Fire of London

Beleef The Great Fire of London

Gelaagde vertelling voor een complete en leerzame ervaring

We ontwikkelen een compleet en leerzaam verhaal voor jong en oud. Geen Wikipedia-achtige website vol feiten en feitjes, maar een gelaagde vertelling waarin de bezoeker op een aangename manier kan verdwalen.

17de-eeuwe kunst, typografie en literatuur

Voor het visuele ontwerp, bestudeerden we 17de-eeuwse kunst, typografie en literatuur. We werden specifiek aangetrokken door Engelse houtsneden uit de 17e eeuw. Zij waren onze belangrijkste inspiratie voor de vormen en illustraties.

Voor de stijl lieten we ons inspireren door houtsnedes uit de 17de eeuw.

Levi Jacobs Levi Jacobs Illustrations

17de-eeuwse kunst, typografie en literatuur

Jij bepaalt hoe je het verhaal beleeft

We brachten structuur aan in de historische kaarten, gevonden teksten en objecten en verdeelde alles over vier verhaallijnen: The Fire, Society & Politics, Streets & Buildings en Peoples’ Lives. Door de verschillende perspectieven, uitstapjes en dwarsverbanden bepaal je zelf hoe je het verhaal beleeft; snel en feitelijk of meer verhalend met diepgang.

Verdwaal door de verschillende lagen van de site. Verdiep je in de historische objecten en verhalen.

Patrick Sanwikarja UX Director

Teamwork

Het project sluit aan bij de tentoonstelling Fire! Fire! in Museum of London en is een samenwerkingsverband tussen Museum of London, London Metropolitan Archives, Guildhall Art Gallery, The Monument, Arts Council England en City of London Corporation.