Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg vertelt over heden, verleden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht. Het museum presenteert een thematisch verhaal over de Nederlandse Krijgsmacht voor een brede doelgroep; van gezinnen en schoolklassen tot defensie-experts en oud-militairen. Naast de visuele identiteit van het NMM ontwikkelde we ook de app, een groot deel van de interactives en de website van het NMM.

  • Prijzen & Erkenning
  • Red Dot Communication Design Award
Bezoek de website

Alles op één lijn

Robuust en tegelijk open

Het nieuwe Nationaal Militair Museum geeft een kijkje in de anders zo gesloten wereld van defensie. Deze openheid zie je terug in het ontwerp van het gebouw en was ook het uitgangspunt voor de visuele identiteit. Een stijl waarin de architectuur, de inrichting en de doelstellingen van het NMM samenkomen.

High endorsement

Door uit te gaan van “high endorsement” brachten we ook de verschillende logo’s van de Defensiemusea op één lijn. Ieder met een eigen kenmerkende kleur en historische symboliek, vormen ze toch één duidelijke visuele familie.

Design logo Nationaal Militair Museum
De doorlopende lijn verbindt de communicatiemiddelen en signing in het museum; het museum zelf verbindt heden en verleden, militairen en burgers, spelen en leren.

Anna Offermans Interactie Ontwerper

Interactieve app 'Operation New Dawn'

Kruip in de huid van een echte militair! De interactieve app 'Operation New Dawn' die wij maakten zet de bezoeker aan tot actie en maken van het museumbezoek een indrukwekkende beleving. Onder het strenge commando van Kapitein Korthouwer ontcijfer je geheime boodschappen, instrueer je manschappen en verzamel je belangrijke informatie.

Interactives Nationaal Militair Museum door Fabrique

29 interactives in het museum

We ontwikkelden diverse installaties die de bezoeker op een uitdagende manier kennis laten maken met de Nederlandse krijgsmacht. De interactives verschillen van inhoudelijke, leerzame opstellingen tot serious games. De games in de Xplore-ruimte voor kinderen zijn avontuurlijk en uitdagend, zonder dat ze vervallen in puur amusement of verheerlijking van geweld. Bij andere installaties in het museumgedeelte doe je echt kennis op over de Nederlandse geschiedenis en de rol van de krijgsmacht.

Interactive Nationaal Militair Museum

Door veel aandacht te besteden aan detaillering, technische besturing, aankleding en multimediale beleving zijn de interactieve installaties niet alleen leuk, maar ook leerzaam.

Dit project is gerealiseerd samen met fotograaf Kaj van Geel, developers van Q42, Triature, GWW, Toinkworld, Kiss the Frog, Shosho, Bruns, Kossmann.dejong

Download de app voor IOS of android