MUAC Mexico

MUAC poster design by Fabrique

MUAC is een Mexicaans museum voor hedendaagse kunst. Deze bijzondere plek biedt de bezoekers ruimte om te leren, te creëren, te debatteren en culturele veelzijdigheid te ervaren. En precies die ruimte was voor ons het startpunt voor de nieuwe visuele identiteit.

Bezoek de website
MUAC poster design by Fabrique

Unieke autonome identiteit

Door de unieke onafhankelijke status van de campus heeft MUAC tentoonstellingen die in andere Mexicaanse musea niet mogelijk zijn. Tijdens een bezoek aan MUAC kun je liefde én haat voelen. Het doel is juist om bezoekers te laten vertrekken met vragen en nieuwsgierigheid.

Ontwerp MUAC identiteit bij Fabrique
Het grid is rechtstreeks afgeleid van het museumgebouw en vormt de kern van de nieuwe identiteit. Binnen dit strikte raster is er totale vrijheid.

Menno Cruijsen Designer

Raster komt tot leven

Een museumbezoek begint vaak online. Met het design en de frontend brengen we het grid tot leven in alle delen van de website.

Uitdagend, nooit statisch, altijd dynamisch.

De 'A' (van 'Art') in het logo kan in eindeloze variatie worden ingevuld. Alle middelen die we hebben gecreëerd zoals bewegwijzering, posters, boekomslagen en de website zijn gebaseerd op dezelfde vrijheid binnen het strikte raster.

MUAC abri
Boek voorbeeld van de nieuwe identiteit van MUAC

Onderscheidende identiteit

Altijd toegankelijk, maar niet altijd begrijpelijk. Uitdagend zoals MUAC zelf. De onderscheidende identiteit geeft het museum een internationale status die het verdient tussen de andere toonaangevende musea voor hedendaagse kunst.