Gilde Opleidingen

Gilde Opleidingen is een van de grootste mbo-scholen van Nederland, met heel veel opleidingsonderdelen. Deze communiceerden allemaal vanuit hun eigen identiteit. Daardoor raakte het imago versnipperd. Tijd voor helderheid.

Bezoek de website

Het echte werk

Samen met Gilde Opleidingen bepaalden we de essentie van het merk: het echte werk. Dat is Gilde Opleidingen. Zo'n helder uitgangspunt maakt inzichtelijk waar je naartoe gaat. En het geeft richting aan communicatie.

Gilde opleiding casepagina collage

Slimme clusters

De vele verschillende vakscholen zijn slimmer en relevanter geclusterd. Zo kan een opleidingsonderdeel zich beter onderscheiden en specifieker communiceren naar die ene doelgroep. Ook de namen van de vakscholen zijn duidelijk en herkenbaar. Je weet precies voor welk ‘echt werk’ je waar moet zijn. Zoals bij het Gilde Wellness & Beauty College en de Gilde Bouwschool.

gilde opleiding brochure open

Kom bij het Gilde

Het merk Gilde Opleidingen blijft altijd herkenbaar, maar de communicatiemogelijkheden zijn eindeloos. Bijzonder handig voor een school die zoveel te bieden heeft. Zo is het ambachtelijke lettertype en de vormentaal met de stip verrassend wendbaar. Net als het uitnodigende thema ‘Kom!’ Oftewel: kom bij het gilde. Kom bij Gilde Opleidingen.