Lean StartUp

Een Corporate startup of Corporate Venture is dé manier om innovatie binnen grotere organisaties te versnellen. Je zet een team apart van de rest, bij voorkeur in een skunklab los van het moederschip, en geeft ze een opdracht mee en een zak met geld. Maar hoe implementeer je Agile, bouw je een organisatie, borg je UX in je productontwikkeling en zorg je voor een Lean aanpak en Validated Learning? En dat allemaal tegelijk? Wij hebben de antwoorden.

Lean StartUp bij Fabrique

Vanzelfsprekend Agile

Agile werken en scrum kunnen je project enorm versnellen. Wel is het belangrijk om je leveranciers slim te contracteren als je geen deliverables vastlegt. Daarnaast wil je de beloftes aan de stakeholders op het hoofdkantoor helder hebben. Agile werken met verschillende partijen samen kent talloze valkuilen waar wij je overheen helpen stappen. Hetzelfde geldt voor het offshoren van development. We hebben ervaring met het samen inrichten en begeleiden van het Agile proces in alle lagen, en kunnen je helpen om er het maximale uit te halen.

Lean Startup, de basis onder je value proposition

Om innovatie in de Corporate Venture continu te valideren, gebruiken we de Lean Startup principes. Validated learning aan de hand van hypotheses en experimenten vormen daarin de centrale spil. Door steeds de value proposition te toetsen aan de doelgroep houd je grip op je productontwikkeling. We hebben een slim framework ontwikkeld om innovation accounting (het vastleggen van alles wat je leert onderweg) te doen, en om dit tot een geleid proces te maken. Panels, interviews, social media probing, customer journey research: het zit allemaal in onze toolbox.

Corporate Ventures schema Fabrique
Afbeelding: schema Lean research & validated learning.

Samen komen we snel op gang

Innovatie begint vaak met een nieuwe value proposition, en dat vraagt vaak om een nieuw merk en een nieuwe naam. Wij hebben jarenlange ervaring in het creëren van merken, namen en visuele identiteiten die onderscheidend en origineel zijn. We kunnen dit proces parallel en geïntegreerd met de productontwikkeling aanpakken.

Van Lean Startup zomaar naar een Lame Startup? Lees het blog.