Digitale transformatie


De wereld waarin je vanochtend wakker werd, ziet er anders uit dan gisteren. De digitale revolutie lijkt geen grenzen te kennen. Deze wereld vol mooie kansen vergt veel van een organisatie om hier effectief op in te kunnen spelen. Design en techniek spelen daarin een grote rol. Fabrique helpt organisaties om in hun visie, de processen en in het team de digitale transformatie in gang te zetten. Daarnaast helpen we vanaf dag één om snelheid te maken.

Service design - service proposition workshop

De echte transformatie is die van je organisatie

Natuurlijk wil je een website die gebruik maakt van de nieuwste technologieën, een gebruiksvriendelijk ontworpen interface voor jouw product of méér doen met Internet of Things. Dat zijn belangrijke initiatieven in de stap naar digitalisering. Maar de belangrijkste stap bij een digitale transformatie is zorgen dat je organisatie er klaar voor is.

Denk groot, begin klein

Digitale transformatie klinkt als een enorm proces. En soms is het dat ook. Wij adviseren na een eerste assessment vaak om twee parallelle trajecten in te zetten, die tenslotte samenkomen.

Two tranformation tracks digital transformation Fabrique

Bovenlangs: de flag
Er is een traject bovenlangs, waar we werken aan awareness van top management of de hele organisatie, en aan een visie voor digitale transformatie en innovatie. Dit noemen wij de flag. Wat is kwaliteit? Wat moet veranderen om het innovatievermogen te versterken? Welke skills zijn er nodig?

Onderlangs: de bag
Tegelijkertijd starten we met kleinere, behapbare initiatieven. Met één of enkele kleinere projecten die bijdragen aan de nieuwe visie en die zorgen voor draagvlak, voor nieuwe vaardigheden én voor verandering in het klein. Dit noemen we de bag. Tijdens deze projecten, vaak design sprints, nemen we samen met jou de mensen in je organisatie mee in de nieuwe manier van denken en werken. Dat is agile en belangrijker nog, zo zetten we de transformatie direct voelbaar in gang.

Na verloop van tijd wordt de nieuwe filosofie de norm en kan management top-down nieuw beleid vaststellen of ruimte maken voor impactvolle transformatie.

StrategieIntegratie en support

Innovatie slaagt alleen als denken en doen bij elkaar komen. We helpen om de beide sporen bij elkaar te brengen in een krachtige innovatieomgeving. We helpen met het opbouwen en op stoom brengen van een team waarin business, design en tech zijn vertegenwoordigd, en dat zelfstandig de strategie kan vertalen naar producten en diensten waar gebruikers blij van worden. Snel, slagvaardig en flexibel, waardoor je concurrentiekracht vergroot.

Hoe brengen we private banking naar vandaag? In een horizon 2 project voor ABN AMRO ontwikkelden we met hen Prospery voor de Duitse markt. In het kort: digitaal vermogensbeheer in combinatie met persoonlijke videocoaching tegen een vast tarief en met onboarding binnen 15 minuten. Daarmee is Prospery de eerste digitale vermogensbeheerder van Europa.

Volledig online wealth manager

ABN AMRO

Van pure dienstverlener verandert woonstichting De Key de laatste jaren in een corporatie waar de bewoners zelf hun zaken kunnen regelen. De nieuwe website geeft de huurders écht grip op wonen. Hiermee zorgt De Key voor een paradigmaverschuiving in de woningcorporatiesector.

De huurder als huisbaas

De Key

Is je digitale transformatie volop in gang?

Innovatie vraagt doorlopende kwaliteit. We helpen organisaties om hun innovatiekracht verder te optimaliseren. Met nieuwe tools & inspiratiesessies, maar soms ook door zelf designkracht te bieden op allerlei vlakken.

Hoe veranker je validatie in je innovatie­­proces? Lees het blog.