Digitale transformatie

De wereld waarin je vanochtend wakker werd, ziet er anders uit dan gisteren. De digitale revolutie lijkt geen grenzen te kennen. Deze wereld vol mooie kansen vergt veel van een organisatie om hier effectief op in te kunnen spelen. Design en techniek spelen daarin een grote rol. Fabrique helpt organisaties om in hun visie, de processen en in het team de digitale transformatie in gang te zetten. Daarnaast helpen we vanaf dag één om snelheid te maken.

Service design - service proposition workshop

De echte transformatie is die van je organisatie

Natuurlijk wil je een website die gebruik maakt van de nieuwste technologieën, een gebruiksvriendelijk ontworpen interface voor jouw product of méér doen met Internet of Things. Dat zijn belangrijke initiatieven in de stap naar digitalisering. Maar de belangrijkste stap bij een digitale transformatie is zorgen dat je organisatie er klaar voor is.

Denk groot, begin klein

Digitale transformatie klinkt als een enorm proces. En soms is het dat ook. Wij adviseren na een eerste assessment vaak om twee parallelle trajecten in te zetten, die tenslotte samenkomen.

Two tranformation tracks digital transformation Fabrique

Bovenlangs: de flag
Er is een traject bovenlangs, waar we werken aan awareness van top management of de hele organisatie, en aan een visie voor digitale transformatie en innovatie. Dit noemen wij de flag. Wat is kwaliteit? Wat moet veranderen om het innovatievermogen te versterken? Welke skills zijn er nodig?

Onderlangs: de bag
Tegelijkertijd starten we met kleinere, behapbare initiatieven. Met één of enkele kleinere projecten die bijdragen aan de nieuwe visie en die zorgen voor draagvlak, voor nieuwe vaardigheden én voor verandering in het klein. Dit noemen we de bag. Tijdens deze projecten, vaak design sprints, nemen we samen met jou de mensen in je organisatie mee in de nieuwe manier van denken en werken. Dat is agile en belangrijker nog, zo zetten we de transformatie direct voelbaar in gang.

Na verloop van tijd wordt de nieuwe filosofie de norm en kan management top-down nieuw beleid vaststellen of ruimte maken voor impactvolle transformatie.

Strategie, integratie en support

Innovatie slaagt alleen als denken en doen bij elkaar komen. We helpen om de beide sporen bij elkaar te brengen in een krachtige innovatieomgeving. We helpen met het opbouwen en op stoom brengen van een team waarin business, design en tech zijn vertegenwoordigd, en dat zelfstandig de strategie kan vertalen naar producten en diensten waar gebruikers blij van worden. Snel, slagvaardig en flexibel, waardoor je concurrentiekracht vergroot.

Hoe kunnen we de patiënt het beste digitaal ondersteunen? We brachten de gehele patiëntreis in kaart en bekeken de diverse touchpoints. Op basis daarvan ontwikkelden we een concept om de patiënt met digitale middelen te ondersteunen rondom een ziekenhuisbezoek.

Grip op je ziekenhuisbezoek

UMC Utrecht

De doelgroep van Vlisco is gewend om losse stoffen te kopen en daarmee naar een kleermaker te gaan, maar het bleef altijd lastig om het eindresultaat voor te stellen. Onze tool -gemaakt voor winkelmedewekers als ondersteuning in hun verkoopproces- toont hoe de stof eruitziet in een outfit. Dat trekt kopers over de streep.

Ontwerp je eigen droomjurk

Vlisco

Is je digitale transformatie volop in gang?

Innovatie vraagt doorlopende kwaliteit. We helpen organisaties om hun innovatiekracht verder te optimaliseren. Met nieuwe tools & inspiratiesessies, maar soms ook door zelf onze kracht op het gebied van design en development te bieden op allerlei vlakken.