Vlisco

Vlisco app design Fabrique

Het Nederlandse bedrijf Vlisco ontwerpt en produceert stoffen voor de Afrikaanse markt. Met unieke patronen, allemaal ambachtelijk gemaakt. Het assortiment van Vlisco is oneindig groot. Zo groot dat je als consument eigenlijk niet meer kan kiezen.

Vlisco app design Fabrique

Ontwerp je eigen droomjurk

Vlisco biedt meer dan 70.000 unieke prints aan. Uit design research in Afrika bleek dat dat te veel is voor de consument. We maakten daarom geen tool voor de consument, maar voor de winkelmedewerkers.

Research Vlisco app

Unieke outfit

De doelgroep van Vlisco is gewend om losse stoffen te kopen en daarmee naar een kleermaker te gaan. De winkelmedewerkers adviseren bij de stofkeuze, maar het bleef altijd lastig om het eindresultaat voor te stellen. We maakten daarom - samen met Q42 - een tool die laat zien hoe de stof eruitziet in de outfit. Dat trekt kopers over de streep. Ze zien hoe hun unieke droomjurk kan worden – en hoeveel stof ze daar precies voor nodig hebben.

Vlisco fabrics design in app

Mix & match

In de app kun je alle 70.000 prints combineren, positioneren, draaien, mixen en matchen. Op de digitale paspop ontstaan verbluffende outfits. Het resultaat wordt gemaild, zodat je je outfit tot in de kleinste details kan doornemen met je kleermaker.

Vlisco app 70.000 unieke stoffen
Het masterplan is om met de tool goede kleermakers te koppelen aan Vlisco om tot een ‘preferred tailor network’ te komen. Zo ontstaat uiteindelijk een inspirerend platform voor kleermakers, lokale modeontwerpers, verkopers én consumenten.

Nils Mengedoht Art director