Cases

Cases Vlisco

Mix & Match met Vlisco.

Het Nederlandse bedrijf Vlisco ontwerpt en produceert unieke, ambachtelijk gemaakte stoffen voor de Afrikaanse markt. Q42 en Fabrique ontwikkelden de Vlisco Mix & Match App. De app inspireert klanten bij het kiezen van prints en is een ideaal communicatiemiddel tussen verkoper, klant en kleermaker.

Hollands trots in Afrika.

De doelgroep van Vlisco valt in de 'high end' klasse. In veel landen in Afrika kopen consumenten geen kant-en-klare kledingsstukken. Ze kopen losse stoffen en gaan daarmee naar een kleermaker. Het samenstellen van de perfecte Vlisco outfit past bij de behoefte aan zelfexpressie van de doelgroep.

Onderzoek in Afrika.

Na interviews en onderzoek in Afrika concludeerden we dat het enorme assortiment van Vlisco te uitgebreid is voor de consument om uit te kiezen. We ontwikkelden daarom geen consumenten app, maar een service app voor in de Vlisco winkels. Met deskundige hulp van de winkelier en het assortiment uit de winkel kan de klant veel beter tot een slimme keuze komen.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs 06-51031486

Of laat een bericht achter. Bel mij terug

Design je outfit.

In de app kun je elke Vlisco print combineren, positioneren, draaien, mixen en matchen. Op de digitale paspop ontstaan na het kiezen van de stoffen verbluffende outfits. Het resultaat krijg je per e-mail, zodat je tot in de kleinste details kan overleggen met de kleermaker.

70.000 unieke stoffen.

De ruim 70.000 unieke prints van Vlisco zijn allemaal beschikbaar voor de app. Door middel van de barcodescanner kan de winkelier eenvoudig alle stoffen uit zijn voorraad scannen om direct te gebruiken in de app.

Wapen tegen namaak.

De kwalitatief hoogwaardige stoffen van Vlisco ondervinden veel concurrentie van goedkope Chinese namaak. De app maakt de communicatie tussen klant en kleermaker een stuk eenvoudiger. De kans op dure verknipte stoffen wordt hierdoor veel kleiner. Een belangrijk wapen tegen Chinese namaak.

Naar een inspirerend platform.

Het masterplan is om met de tool goede kleermakers te koppelen aan Vlisco om tot een ‘preferred tailor network’ te komen. Zo ontstaat uiteindelijk een inspirerend platform voor kleermakers, lokale modeontwerpers, verkopers én consumenten.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Meer service design

GVB+Fabrique

Makkelijker
je kaartje
kopen bij
het GVB.

Team

Portret van Cynthia Jordan

Cynthia

Jordan

Projectleiding

Portret van Nils Mengedoht

Nils

Mengedoht

Art direction

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!