Onze branches

Onderwijs en wetenschap

Onze branches Onderwijs en wetenschap

Innovatie start hier.

Wij geloven dat onderwijs en wetenschap bij uitstek het domein is waar innovatie start. Het is niet voor niets dat Fabriquers geregeld workshops organiseren en gastcolleges geven aan academies, hogescholen en universiteiten. Daarnaast is Fabrique nauw verbonden met de TU Delft.

Onderwijs beperkt zich niet meer tot de collegezaal.

Studenten willen efficiëntie en verwachten van docenten en de organisatie dat ze snel meebewegen met de mogelijkheden die digitale techniek biedt. Logisch, maar onderwijsinnovatie gaat verder dan het ontwikkelen van nieuwe producten. Het gaat om de praktische toepassing en de context van gebruik. Ook merkbeleving, kosten en organisatie spelen daarbij een belangrijke rol. Fabrique begrijpt dat en we willen vanuit onze ervaring en expertise helpen het onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Fabrique-oprichter Jeroen van Erp is professor Concept Design aan de TU Delft. Zo vloeit jarenlange praktijkervaring terug naar een nieuwe generatie ontwerpers.

Samen leren opnieuw uitvinden met Schooltas.

Schooltas toont bestaande lesmethodes van verschillende uitgeverijen op tablet, laptop of PC, en voegt daar extra mogelijkheden aan toe. Het gebruik van de vertrouwde boeken vergroot de acceptatie bij leraren, terwijl de nieuwe techniek leren leuker en makkelijker maakt voor de leerlingen.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs 06-51031486

Of laat een bericht achter. Bel mij terug

Eenduidig communiceren.

We zien ook dat veel onderwijsinstellingen worstelen met hun merk. De vele afdelingen, faculteiten, instituten en autonome projecten maken het moeilijk om alle neuzen dezelfde kant op de krijgen. Voor de meeste instellingen is het daarom hard werken om eenduidig en onderscheidend te communiceren. Waar begin je? En hoe krijg je iedereen mee?

Van 800 sites er één maken.

Wageningen UR was al een sterk merk. Behalve online. Door alle samenwerkingsverbanden tussen de 9 research centra en 93 leerstoelgroepen was een wirwar van 800 verschillende websites en subdomeinen ontstaan. Fabrique bracht eenheid door niet de organisatiestructuur, maar de vraag van de bezoeker centraal te stellen. Het resultaat: één aantrekkelijke website die de breedte van Wageningen UR zichtbaar maakt.

Het begint allemaal bij de vraag ‘waarom bestaan we eigenlijk’? Die essentie is de kern van je persoonlijkheid en identiteit. Als dat goed scherp is, dan wordt snel helder wat wel en wat niet bij je past. Het is tevens het fundament voor draagvlak binnen de organisatie en het kompas voor je communicatie.

Altijd anders, altijd Erasmus.

Hoe verbind je 22.000 studenten, zeven faculteiten en twee bijzondere instituten? Voor de Erasmus University Rotterdam namen we de handtekening van Desiderius Erasmus als uitgangspunt. Door in te zoomen op de handtekening ontstaat een vormentaal die iedere faculteit op zijn eigen manier kan gebruiken. Geen uiting is hetzelfde, maar toch is het een eenheid. Door in de fotografie en de tone of voice lef en karakter naar voren te brengen laten we zien dat ambitie en prestatie bij de Erasmus University hand in hand gaan met een gezonde dosis nuchterheid.

Meer weten over onze onderwijs en wetenschap cases?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!