Onderwijs en wetenschap

Innovatie start hier. Wij geloven dat onderwijs en wetenschap bij uitstek het domein is waar innovatie start. Het is niet voor niets dat Fabriquers geregeld workshops organiseren en gastcolleges geven aan academies, hogescholen en universiteiten. Daarnaast zijn we nauw verbonden met de TU Delft.

Fabrique onderwijs en wetenschap

Onderwijs beperkt zich niet meer tot de collegezaal

Studenten willen efficiëntie en verwachten van docenten en de organisatie dat ze snel meebewegen met de mogelijkheden die digitale techniek biedt. Logisch, maar onderwijsinnovatie gaat verder dan het ontwikkelen van nieuwe producten. Het gaat om de praktische toepassing en de context van gebruik. Ook merkbeleving, kosten en organisatie spelen daarbij een belangrijke rol.

Fabrique-oprichter Jeroen van Erp is professor Concept Design aan de TU Delft. Zo vloeit jarenlange praktijkervaring terug naar een nieuwe generatie ontwerpers.

Eenduidig communiceren

We zien ook dat veel onderwijsinstellingen worstelen met hun merk. De vele afdelingen, faculteiten, instituten en autonome projecten maken het moeilijk om alle neuzen dezelfde kant op de krijgen. Voor de meeste instellingen is het daarom hard werken om eenduidig en onderscheidend te communiceren. Waar begin je? En hoe krijg je iedereen mee?

Waarom bestaan we eigenlijk?

Het begint allemaal bij de vraag ‘waarom bestaan we eigenlijk’? Die essentie is de kern van je persoonlijkheid en identiteit. Als dat goed scherp is, dan wordt snel helder wat wel en wat niet bij je past. Het is tevens het fundament voor draagvlak binnen de organisatie en het kompas voor je communicatie.

Ons werk in onderwijs en wetenschap

Projecten waar we trots op zijn.

Met de vernieuwde website maken we het vinden van een toekomstige opleiding nóg eenvoudiger.

Studenten verbinden

ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

Spullen overleven ons. We vertrouwen erop dat ze onze verhalen vertellen als we weg zijn. Things That Talk is de plek om de taal van dingen te leren vanuit de volle breedte van de menselijke geschiedenis. Het is een duurzaam, levend archief met verhalen over de onderling verbonden wereld van dingen.

Welk verhaal vertelt jouw oma’s woonkamer?

Things That Talk

Het woord dat het concept en de samenwerking tussen RADA en Fabrique het best omschrijft, is ‘inclusiviteit’. Het doel van het project was om de afstand tussen het leven binnen de academie en de buitenwereld te verkleinen.

Mensen dichterbij brengen

Royal Academy of Dramatic Art

Hoe verbind je 22.000 studenten, zeven faculteiten en twee bijzondere instituten?

Altijd anders, altijd Erasmus

Erasmus University Rotterdam