Royal Academy of Dramatic Art

De Koninklijke Academie voor Dramatische Kunst in Londen onderwijst al meer dan een eeuw dramatische kunst en wordt gezien als een van de bekendste dramascholen ter wereld. We ontwikkelden een nieuwe website en visuele identiteit. Van visitekaartjes tot het openbare theaterprogramma.

Bezoek de website

Mensen dichterbij brengen

Het woord dat het concept en de samenwerking tussen RADA en Fabrique het best omschrijft, is ‘inclusiviteit’. Het doel van het project was om de afstand tussen het leven binnen de academie en de buitenwereld te verkleinen.

De afstand verkleinen

We hebben de afstand tussen het leven in de academie en de buitenwereld proberen te verkleinen door een ‘venster’ te creëren; een plek waar je bij de academie naar binnen kan kijken. Waar altijd iets te zien is. Acteurs die repeteren, kunstenaars die nieuwe decorontwerpen uitwerken. Een constante sfeer van bedrijvigheid beschrijft het leven binnen de academie het best. Dat gevoel hebben we vertaald naar een nieuwe identiteit. Een identiteit waarbij we liever werken met video's dan met stilstaande beelden en waarbij we waar mogelijk backstage scènes laten zien over het leven van de studenten.

Kleurenpalet

Een minimaal kleurenpalet en een flexibele indeling waren essentieel bij het maken van een website voor een groot publiek. Door de lange geschiedenis van de academie en de vele verschillende cursussen was het noodzakelijk om een duidelijke hiërarchische structuur te creëren. De kleuren zijn tot een minimum beperkt, de fotografie en de video's hebben de hoofdrol. Met de flexibele indeling kunnen de medewerkers de beste tekst- en beeldcomposities maken.

RADA page website

Toneel voor de zakenwereld

Acteren als vaardigheid komt vaker van pas dan alleen op een podium. RADA Business biedt advies, coaching en cursussen aan voor individuen en groepen. De visuele identiteit en website van RADA Business heeft dezelfde stijl en indeling als die van RADA. Het grootste verschil ligt in het gebruik van testimonials van oud-cursisten waarin zij uitleggen hoe de cursussen invloed hebben gehad op hun dagelijks werk.

RADA community: gedreven en talentvol

De studenten vormen de kern van de academie. De website van RADA is het eerste grote podium voor deze getalenteerde studenten. Daarom hebben alle studenten en afgestudeerden een actueel profiel met hun nieuwste rollen en producties. De site maakt het mogelijk om door de profielen van studenten te bladeren, vanaf het begin van de vorige eeuw tot nu.