Royal Academy Londen

Sinds de oprichting in 1768 is de Royal Academy of Arts de meest vooraanstaande kunstenaarsvereniging van Groot-Brittanniƫ. De RA biedt ruimte aan diverse tijdelijke tentoonstellingen, maar heeft ook een eigen uitgebreide collectie aan boeken, brieven en objecten alsmede een toonaangevende kunstcollectie. We hebben de unieke collectie op een aantrekkelijke manier toegankelijk gemaakt.

  • Onze services

De collectie vertelt het verhaal

We integreerde verschillende manieren om de collectie te ontdekken. Op basis van verschillende interviews met kunsthistorici, vaste bezoekers, en een jongere doelgroep brachten we de wensen in kaart. Verrassend genoeg wilde de jongere groep zo min mogelijk structuur. Een tijdslijn lijkt teveel op huiswerk.

Example image of visual explorer

Verlies jezelf

We ontwikkelde een speelse 'visual explorer' waarin willekeurig geselecteerde kunstwerken worden getoond. Op basis van deze werken kun je jezelf verliezen in de kunst terwijl je van het ene object naar het andere klikt.

Info screen visual explorer

Een levende academie

We hebben online audiotours ontwikkeld waarin leden van de Royal Academy spreken over hun favoriete werken uit de collectie. Een mooie manier om thuis de hoogtepunten uit de collectie te ontdekken en meer te weten te komen over de kunst en de kunstenaars. En natuurlijk kun je de audiotours ook beluisteren wanneer je de RA bezoekt.

Royal Academy audiotour start screen
Royal Academy audiotour examples

Uitnodigende zoekfunctie

De 'normale' zoekfunctie voor boeken, objecten en kunstwerken werkt heel eenvoudig. Vanuit het zoekveld wordt je uitgenodigd om door te blijven klikken naar vergelijkbare kunstenaars, onderwerpen, technieken of andere aanknopingspunten.

Search function Royal Academy

Op ontdekkingstocht

Er zijn verschillende manieren om de unieke collectie te ontdekken. Van functioneel tot speels. Voor doorgewinterde kunstcritici, maar ook voor absolute beginners. De online collectie vertelt het 250-jarige verhaal van de Royal Academy.