Cases Musea en erfgoed

Cases Kunst kopen was nog nooit zo eenvoudig.

Kunst kopen was nog nooit zo eenvoudig.

Bij Fabrique houden we van kunst, conversie en complexiteit. Dus doken we erbovenop toen RMN (Réunion des Musées Nationaux — Grand Palais) aangaf de officiële webwinkels van het Louvre, Musée d’Orsay en nog 27 andere Franse musea te willen vernieuwen. Samen met de Parijse e-commerce bouwer Mamasam ontwikkelde we een compleet nieuw Boutique des Musées.

Vraag

Ontwikkel één nieuwe webshop met daarin webwinkels voor 29 musea. Verhoog de verkoop door de klant een uitstekende beleving te bieden qua gebruiksgemak en museumervaring.

Boutiques de Musées door Fabrique

Oplossing

Samen met RMN en Mamasam analyseerden we eerst het aanbod van de winkel, de wensen van de klant en de flows van de site.

Duidelijke navigatie bleek essentieel voor deze complexe site. Binnen de Boutiques de Musées website heeft elk museum een eigen branded omgeving, waar bezoekers direct landen vanuit de museumwebsite. We bieden hen de mogelijkheid om éénvoudig binnen de museumshop te navigeren of uit te breken naar het volledige assortiment van alle aangesloten musea. Zo kunnen producten uit de hele winkel worden toegevoegd aan één winkelmandje.

In ontwerp is gezocht naar de juiste verhouding tussen RMN-branding en museum specifieke branding. De site kreeg een subtiele stijl, die een duidelijke museale uitstraling heeft, commercieel gezien werkt en veel ruimte biedt voor content die waarde toevoegt aan de producten.

We ontwikkelden richtlijnen voor productfotografie, een concept voor categoriebeelden en een contentformat voor thema’s. De gekozen vorm en de door Mamasam speciaal ontwikkelde drag & drop redactie-interface maakt contentmarketing ook met een klein team haalbaar.

Boutiques de Musées door Fabrique

Resultaat

Eén webshop, met daarin 29 webwinkels, die verkoopt en inspireert.

Boutiques de Musées door Fabrique

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!