FENIX

Fenix Rotterdam

Een loods waar ooit miljoenen mensen vertrokken of aankwamen op zoek naar een nieuw leven. Nu wordt FENIX een culturele plek, op Katendrecht in Rotterdam, waar migratie centraal staat. De loods is nog niet geopend, met een website introduceren we FENIX alvast aan het publiek.

Bezoek de website
Fenix Rotterdam

Een digitale introductie

Op de website stelt FENIX zich voor aan Rotterdam en de rest van de wereld. De introductie vult de volledige homepage, op een manier die past en tegelijkertijd ook vragen oproept.

Thema's van migratie

De verhalen van FENIX zijn onderverdeeld in thema’s die ieder een ander aspect van migratie belichten. Denk aan afscheid, grenzen en thuis. Deze abstracte thema’s geven de verhalen structuur en geeft de bezoeker inzicht in het soort verhalen dat FENIX vertelt. Elk thema heeft een eigen stijl. Zo veranderen de kleur, het lettertype en de sfeer mee met het thema dat je kiest. Op de homepage wordt de bezoeker direct toegesproken, waarbij er ingangen worden geboden naar de verschillende thema’s.

Reis door een driedimensionale ruimte

De verhalen worden stapsgewijs verteld. Dit zorgt ervoor dat ze gemakkelijk te volgen zijn en dynamisch en fluïde aanvoelen. Aan de randen van de verhalen zweven blokken die naar een volgend verhaal leiden. Zo bieden we de verhalen aan op een driedimensionale digitale plek waar je dwars door de verschillende thema's heen kan lezen.

Fenixloods II

Aan de fysieke Fenixloods werd op het moment van livegang nog hard gewerkt. Mensen kennen de loods als iconische plek in de haven van Rotterdam. Daarom is het belangrijk om het publiek alvast deel te maken van de veranderingen aan de loods. Een toegewijde pagina laat de veranderingen in de loods zien en plaatst de loods in zijn historische context.