Service Apotheek en Fabrique genomineerd voor Dutch Design Award

Samen met Service Apotheek zijn we genomineerd in de categorie Best Commissioning bij de Dutch Design Awards! De jury nomineerde onze samenwerking op basis van onze toekomstvisie van waaruit wij een nieuwe visuele identiteit, een bijpassend interieurconcept én het ontwerp van de nieuwe Service Apotheek app ontwikkelden.

30 juni 2022
Service apotheek interieur
Het interieurconcept ontwikkelden wij samen met architectenbureau GROUP A. De foto is gemaakt door © Aiste Rakauskaite.

Iedereen is klant bij een apotheek. Sommige mensen komen er vaak vanwege een chronische ziekte, een ander hooguit één keer per jaar. Maar wat als bezorgdiensten sneller medicijnen kunnen bezorgen? Wat is dan nog de relevantie van de traditionele apotheek?

Service Apotheek vroeg ons om na te denken over de dienstverlening en expertise van hun apothekers in de toekomst. Wij ontwikkelde vanuit dit perspectief een visie voor Service Apotheek - met ruim 500 aangesloten apotheken de grootste franchiseformule voor zelfstandige apotheken in Nederland. De visie werd vertaald naar een ‘total design’: een nieuwe visuele identiteit, maar ook een bijpassend interieurconcept en het ontwerp voor een nieuwe Service Apotheek app.

Service apotheek app design

Samenwerking

Voor de totstandkoming van al deze nieuwe middelen en diverse huisstijluitingen werkten we samen met technisch parter Q42, architectenbureau GROUP A, Freshheads, 0to9, MH Roadstyling , Levanto, Interstore en illustrator Aad Goudappel.

Dutch Design Awards

Dutch Design Awards (DDA) is al jaren toonaangevend in de duiding van excellent Nederlands ontwerp. DDA blikt niet alleen vooruit, maar ook terug: naar onze ontwerptradities en de grote impact die de Nederlands ontwerpmentaliteit in de wereld heeft. Dutch design is inmiddels een wereldwijd begrip en misschien zelfs ook een stijlfiguur. Het doel van de DDA organisatie is breder dan het beste design belonen: zij willen dat het gesprek over Nederlands ontwerp gaande blijft.

DDA is onderdeel van Dutch Design Foundation en vormt een van de hoogtepunten van Dutch Design Week, dat jaarlijks ruim 350.000 bezoekers trekt. Tijdens de Dutch Design Week, die jaarlijks in oktober in Eindhoven plaatsvindt, worden ook de Dutch Design Awards uitgereikt. Bekijk alle genomineerden van dit jaar op de DDA website.

Meer weten? Lees meer over onze toekomstvisie voor Service Apotheek en over de nieuwe Service Apotheek app.