Design Sprint

Van concept naar werkende demo in 5 dagen. Bij Fabrique werken we veel in Scrum. Want Agile werken geeft versnelling, flexibiliteit en kennisuitwisseling. Design sprints zijn gebaseerd op een vergelijkbare mindset en principes.

Design sprint sessie bij Fabrique

Start small, think big, act fast

Het kiezen van je prioriteiten in een design sprint leidt tot focus en efficiënt en effectief teamwerk. In een vastgestelde hoeveelheid tijd, meestal een week, creëren we een maximum aan waarde.

Het team wordt samengesteld uit experts van de klantzijde en Fabriquers. Vanuit Fabrique bestaat het team uit mensen die bewezen goed samenwerken, die snel kunnen denken en die niet op hun mondje gevallen zijn. ‘Start small, think big, act fast’.

Elke design sprint is op maat

Design sprints worden ingezet om een nieuw product te maken of een bestaand product te verbeteren. Wij ondersteunen organisaties in diverse fasen van hun onderneming. Na het vaststellen van het probleem (waar zit de pijn, waar moeten we beginnen, wat moeten we eerst leren of oplossen?) werken we soms een eerste heldere productvisie uit. Meestal ontwerpen en ontwikkelen we een eerste prototype. Klanten profiteren op deze manier het meest van onze kennis op het gebied van merkgestuurd design, concepting en design research. Maar iedere opdracht is anders.

Zo kunnen we bijvoorbeeld:

  • je product of dienst ontwerpen in een aantal heldere schermen, visuals of prototypes die overtuigen en duidelijk maken waar je het over hebt.
  • je pitch van 120 slides en een overvloed aan informatie terugbrengen tot een helder en krachtig verhaal.
  • de conversiemogelijkheden voor je webshop bekijken om zo de verkoop te verbeteren.
  • je merk, positionering en propositie aanscherpen, zodat je concept stevig staat en onderscheidend is.

Go/No Go

De design sprint wordt afgesloten met een demo en evaluatie van de resultaten. Want daar gaat het uiteindelijk om: in een korte tijd, tegen een lage prijs toetsen of je concept gewild is, haalbaar en/of werkt. Het geeft antwoord op de vraag of het slim is om verder te investeren, of juist niet. Zo behoed je jezelf voor een verspilling van resources.

Agile principles zijn belangrijker dan de standaard spelregels

Het kan slim zijn om een ander stappenplan te volgen dan Google Ventures voorschrijft. Bijvoorbeeld voor innovaties die lastiger zijn om onmiddelijk te testen. Hersens aan, is ons motto. De agile principles zijn belangrijker dan de standaard spelregels van een design sprint. We noemen design sprints binnen Fabrique ook wel Pressure Cookers: het is verbazingwekkend wat een gefocused team onder druk kan bereiken in één week tijd!