Onze branches Cultuur

Onze branches Cultuur

Interactie met kunst en kunstenaars.

De juiste mix.

Doelgroepen verleiden tot een bezoek of aankoop is tegenwoordig essentieel voor culturele instellingen. Tegelijkertijd gáát cultuur over iets groters: interactie en ontmoeting met kunst en kunstenaars. In theater, museum, op straat, tijdens een festival of gewoon thuis. Dit vraagt om de juiste mix van branding en user experience, van persuasive design en storytelling.

Merk en visuele identiteit voor The Edinburgh International Festival.

De roots van Fabrique liggen voor een groot deel in cultuur en entertainment. We begonnen ooit als ontwerpers van CD-hoesjes en theateraffiches. En we maken bijvoorbeeld al 20 jaar de site voor het Lowlands festival. Ook werken we internationaal voor toonaangevende musea. Veel van de opgedane ervaring komt van pas in ons werk in andere branches. Andersom geldt dat ook: culturele instellingen zijn evengoed merken, en doen ook aan e-commerce en educatie.

Branding.

'It looks like it sounds' is een uitgangspunt dat we niet alleen toepassen in de muziekindustrie. Want vorm en inhoud kunnen elkaar enorm versterken. Zeker bij podiumkunsten, waar spetterende visuele stijlen samensmelten met een voorstelling of andere ervaring. Voor Edinburgh International Festival stelden we eerst vast waar hun merk voor stond, daarna vertaalden we dit in de curious yellow identiteit. Voor Paard Den Haag ontwikkelden we de nieuwe merkstrategie, positionering en visuele identiteit.

Gemak, ondersteuning en service.

Van museumsite tot webshop: gemiddeld komt zo'n 80% van je bezoekers voor praktische zaken. Toptaken zoals online oriëntatie, tickets, openingstijden of ter plaatse je plek vinden. Door klantonderzoek en workshops zoeken we naar inzicht hoe we een naadloze customer journey kunnen realiseren. Want pas als een bezoeker heeft gekregen waar hij voor kwam, staat hij open voor een aanvullende actie of aanbod.

Interactie.

Digitale media stellen culturele organisaties in staat een groot, soms wereldwijd, publiek te bereiken. Met websites, apps en interactieve installaties kunnen mensen een artiest of kunstenaar ontmoeten in beeld & geluid, zonder ook maar op te staan. Op de site All of Bach kan je iedere week een werk van Bach beluisteren, terwijl je verhalen van de muzikanten leest en er op kan reageren. Je ontdekt de onbekende kanten van Vincent in de verhalen op de website van het Van Gogh Museum. Of je kunt je laten rondleiden door de wondere wereld van Jeroen Bosch in de online documentaire Tuin der Lusten.

Nieuwe interacties mogelijk maken.

Nieuwe tijden en technieken maken nieuwe interacties mogelijk. Met service design orkestreren we processen, mensen en touchpoints op zo’n manier dat ze de totale klantervaring ondersteunen. Zo ontwikkelden we de dienst Wolfgang, een app voor in de concertzaal, door goed te kijken hoe en waar we de totale muziekervaring konden verbeteren.

Meer weten over onze cultuur cases?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!