Cases Musea en erfgoed

Cases Van Gogh belicht - de brieven

Van Gogh Belicht.

We kennen Van Gogh als schilder van bekende meesterwerken, maar vrijwel niemand kent hem van zijn prachtig geschreven brieven. De brieven zijn een soort doorlopend dagboek en geven veel inzicht in de gedachten van Van Gogh. Hoog tijd dus om deze collectie aan het grote publiek te laten zien. Samen met Q42 ontwikkelde we de website als belangrijk onderdeel van de gehele campagne (campagneconcept van Selmore).

Vraag

Betrek de doelgroep actief bij de brieven en spoor hen aan om ook anderen te inspireren door het delen van bevindingen op social media. De site moet daarnaast bijdragen aan een stijging in spontane en top of mind merkbekendheid om zo de bezoekintentie voor het museum te verhogen.

Oplossing

De brieven moesten niet slechts een campagne zijn, maar juist een waardevol nieuw onderdeel van de Van Gogh website. Er is veel aandacht voor de bezoekersexperience dankzij het makkelijk doorzoeken van de brieven, citaten uitzoeken, highlighten en delen. De nadruk van het ontwerp ligt op het emotioneel laden van de citaten, maar laat ook ruimte om de bezoekers te activeren.

Om het brievendeel een duurzaam, integraal onderdeel van de museumwebsite te maken, zijn de briefteksten gekoppeld met de online collectie en de zoekfunctie. De campagnesite is ook geactiveerd in het Engels.

Het campagnedeel biedt een extra laag aan de huidige collectie. Namelijk de emotie van het publiek. Dit is van onschatbare waarde voor het museum maar zorgt er ook voor dat de bezoeker zich weer een stukje beter kan inleven in de wereld van Van Gogh.

Resultaat

De campagne maakt de doelgroep nieuwsgierig om meer van Vincent te zien en te ervaren. De intentie om het museum in 2019 te bezoeken is maar liefst 29% hoger dan bij mensen die de campagne niet hebben gezien. Drie maanden na livegang telde de website bijna 15.000 bezoekers. Gemiddeld besteden zij ca 15 minuten op de site, en lezen 9 brieven. De doelgroep creëerde zelf ruim 300 highlights.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!