Oculi Mundi, the eyes of the world

Intrigerende kaarten van vergeten werelden. Eerste edities van baanbrekende publicaties en verbluffende kunst en wetenschap. De Sunderland Collectie viert de evolutie van de menselijke kennis met een privéverzameling kaarten, atlassen, kennisboeken en globes.

Bezoek de website

Verken de aarde, de oceanen en de hemel

Creëer een online platform voor verkenning en ontdekking, dat was onze uitdaging. Een digitale ruimte voor onderzoek en samenwerking. Een ontmoetingsplaats voor cartografen, historici, ontdekkingsreizigers en kunstenaars. Een instrument om kennis en verwondering te delen en nieuwe ideeën te creëren. Het resultaat: Oculi Mundi, the eyes of the world.

"This is not you're mama's website"

Oculi Mundi wil veel meer zijn dan de zoveelste online collectie. De website moet dynamisch, uitnodigend, exclusief en baanbrekend zijn. En net als de collectie, van hoge kwaliteit. Daarom zochten we de grenzen op van wat technisch mogelijk is. Of, zoals Helen Sunderland-Cohen het uitdrukte: "This is not you're mama's website."

Browsen en filteren Oculi Mundi

Conventies uitdagen

Samen met Q42 hebben we Oculi Mundi ontworpen en gebouwd. En tijdens dat proces hebben we alle conventies uitgedaagd. Over hoe gebruikers door websites navigeren en hoe een menu werkt. Over hoe je door een collectie bladert en filtert. Over hoe objecten worden weergegeven op een scherm. Over wat een homepage is en of we die echt nodig hebben. En dat is alleen nog maar wat je op het scherm ziet. We hebben ook de frontend-technologie naar een hoger niveau getild om een meeslepende digitale ervaring te creëren die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook gewoon goed werkt.

Overzichtspagina Oculi Mundi
Audiotour Oculi Mundi

Het script veranderen

Het resultaat is niet zomaar een website. Er is geen menu, maar wel een galerij. Er is een rasterweergave van de collectie, maar ook een 3D-cluster van objecten. Er zijn geen datasheets, maar wel interactieve rondleidingen. Er zijn geen pagina's met achtergrondinformatie, maar wel een speciale plek met een woordenlijst en biografieën.

Blijf verkennen

En dat is nog maar het begin. De site is ontworpen voor groei. In de toekomst kunnen we gemakkelijk elementen toevoegen: tentoonstellingen, meeslepende verhalen en binge-waardige series, lezingen en online evenementen, speciale tools voor leden en wetenschappers en een winkel. De reis is nog maar net begonnen!

Boeken carrousel Oculi Mundi