Cases Digital design en development

Cases Veilig internetten

Een website als zelfhulpboek.

Iedereen in Nederland moet met vertrouwen gebruik kunnen maken van internet. De Rijksoverheid, het Platform voor InformatieSamenleving ECP en het bedrijfsleven bundelden de krachten in het gezamenlijke initiatief Veilig internetten. Fabrique ontwikkelde de informatieve website Veiliginternetten.nl, een onafhankelijke voorlichtingssite met tips, tricks en stap voor stap uitleg.

Vraag

Voeg de bestaande websites digibewust.nl en waarschuwingsdienst.nl samen tot één actiegericht platform.

Oplossing

Denken vanuit de inhoud. In een ContentScrum van drie dagen brachten we samen met opdrachtgever de customer journey in beeld en bepaalden we de structuur en redactionele formats van de website. In een klikdummy hebben we de verzamelde content verder uitgewerkt en getest.

Bij het ontwerpen van de content gebruikten we de metafoor van het zelfhulpboek; we koppelden herkenbare situaties aan handzame stap voor stap oplossingen. Waarbij we niet diep ingaan op internetprotocollen en andere technische informatie. De website is er voor iedereen, en niet alleen voor nerds.

Veiliginternetten.nl is géén campagnesite maar een betrouwbare en onafhankelijke informatiebon. Vorm en interactie zijn daarom verzorgd, maar altijd dienstbaar aan de inhoud. De maatwerk illustraties en animaties verbeelden de verschillende thema’s en brengen een beetje luchtigheid in de verder tekstgerichte site.

Resultaat

Naam en slogan zeggen het al: een site over Veilig Internetten, wat je kan doen en laten. Waar eerdere sites vooral beschrijvend waren, zet Veiliginternetten.nl aan tot daadwerkelijke actie.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!