Veilig Internetten

Iedereen in Nederland moet met vertrouwen gebruik kunnen maken van internet. De Rijksoverheid, het Platform voor InformatieSamenleving ECP en het bedrijfsleven bundelden de krachten in het gezamenlijke initiatief Veilig internetten.

Bezoek de website

Een website als zelfhulpboek

We ontwikkelden de informatieve website Veiliginternetten.nl, een onafhankelijke voorlichtingssite met tips, tricks en stap voor stap uitleg.

Customer journey in kaart

Denken vanuit de inhoud. In een ContentScrum van drie dagen brachten we samen met opdrachtgever de customer journey in beeld en bepaalden we de structuur en redactionele formats van de website. In een klikdummy hebben we de verzamelde content verder uitgewerkt en getest.

Stap voor stap oplossingen

Bij het ontwerpen van de content gebruikten we de metafoor van het zelfhulpboek; we koppelden herkenbare situaties aan handzame stap voor stap oplossingen. Waarbij we niet diep ingaan op internetprotocollen en andere technische informatie. De website is er voor iedereen, en niet alleen voor nerds.

Veilig internetten design Fabrique

Hall of fame internet.nl

De site is ontworpen en gebouwd volgens de geldende veiligheids- en toegankelijkheidsrichtlijnen voor overheidswebsites, en staat met een 100% score in de hall of fame van internet.nl.

Veiliginternetten.nl is géén campagnesite maar een betrouwbare en onafhankelijke informatiebon. Vorm en interactie zijn daarom verzorgd, maar altijd dienstbaar aan de inhoud. De maatwerk illustraties en animaties verbeelden de verschillende thema’s en brengen luchtigheid in de verder tekstgerichte site.

Louise Roose sr. UX designer