IJsberen tijdens het thuiswerken

Ha Iris,

“Hallo, ik ben de overhead.” Je zei het laatst, voor de grap, en ik denk dat veel mensen zich nu zo voelen. Overhead. Daarom deze brief aan jou en aan alle officemanagers zonder office, alle teamleaders zonder team, alle product owners zonder product, alle scrummasters zonder scrum, alle projectleiders zonder project, alle ondernemers zonder onderneming en alle collega’s zonder collega’s.

Robin Kemme

Werkplek Robin Kemme tijdens corona.

Dit is het moment voor bezinning. Ben ik aan het doen wat ik wil doen en is dit het leven wat ik me had voorgesteld?

Dit is het moment om te ijsberen door de kamer, om te kijken door het raam, voor het verstand op nul en de blik op oneindig, voor verwarring en overgave, dit is het moment om eens stil te staan bij hoe het eigenlijk met jezelf en de wereld om je heen gaat.

Je zal niet de enige zijn. Door de eenzame vrijwillige opsluiting is het groepsgevoel groter dan ooit. Hoe één kwaadaardig virus ons collectief bij zinnen brengt. Waarom zijn vitale beroepen ondergewaardeerd, waarom is meer en extra veel nooit genoeg, waarom sluiten we oude mensen op in soms gekmakende verpleeghuizen, waarom keert de Bankgiroloterij anderhalf miljoen uit aan de rijkste club van Nederland, waarom maken we elkaar het leven zuur op een afdeling, in een team, in een bedrijf, waarom liggen kippen en varkens in de bonus, waarom bestellen we van alles en nog wat bij een Amerikaans megabedrijf waarvan de order pickers door geldgebrek op straat slapen, waarom zijn aandeelhouders niet gewoon mensen en is het nou echt zo moeilijk om de ander eens voor te laten gaan?

Dit is het moment om eens stil te staan bij hoe we straks weer verder gaan.

Groet!

Robin

Robin is Creative Lead bij Fabrique. Lees ook het antwoord op deze brief van collega Marketing Communicatie specialist Iris Richardson.