Fabrique en Q42 bundelen krachten met ARC Arise Consulting

Bureaus Q42 en Fabrique sluiten zich aan bij het Zweedse ARC Arise Consulting. Q42 en Fabrique, samen 200 collega’s, bundelen hun krachten met de veertien andere agencies (1000+ professionals) en zijn de eerste bureaus van de groep buiten Scandinavië.

3 oktober 2022
Mattias Olofsson, Gert Hans Berghuis, Matthijs Klinkert, Stef Brooijmans (van links naar rechts)
Gert Hans Berghuis, Stef Brooijmans, Mattias Olofsson, Matthijs Klinkert (van links naar rechts) - Foto Maurice Haak, Q42

ARC’s multi-brand consultancy combineert expertises in communicatie, innovatie, branding, design, tech en marketing. Als onderdeel van de groep kunnen Q42 en Fabrique nog beter samenwerken, en daarnaast hun impact vergroten met deze aanvullende diensten.

“Q42 en Fabrique zijn twee ambitieuze en ervaren bureaus die drijven op mensen en vakmanschap — waarden die overeenkomen met het DNA van ARC. We vinden het geweldig hen bij de groep te hebben, en daarmee onze diensten nog dichter naar onze klanten in de rest van Europa te brengen”, aldus Mattias Olofsson, CEO van ARC.

Dromen waarmaken

Stef Brooijmans, CEO van Q42: "Vanaf het begin hebben we echt een klik met de Zweden. Net als wij hebben zij mensen en impact op één staan. We delen een gezamenlijk doel: de lat voor innovatie hoger leggen, samen met marktleiders en start-ups. Als developers kunnen we onze dromen nog beter waarmaken dankzij ARC’s ervaring in branding, hardware en consultancy. En omdat we al jaren samen met Fabrique succesvol samenwerken, voelt het heel goed om samen dit avontuur aan te gaan.”

Directe klik

Matthijs Klinkert, CEO bij Fabrique: “Al meer dan twintig jaar maken Fabrique en Q42 samen hun beste werk. We hebben beide een andere cultuur, maar hebben elkaar gevonden op fundamentele waarden zoals openheid, nieuwsgierigheid en toekomstgerichtheid. Toen ARC aan Fabrique werd voorgesteld, was er gelijk een klik in cultuur en principes, en zagen zowel Fabrique als Q42 deze kans. Het ARC-platform maakt het voor ons mogelijk om groei en internationale ambitie te versnellen.”

Groei

De verdere groei in Nederland wordt geleid door Fabrique’s voormalige CEO, Gert Hans Berghuis. “Wij geloven dat innovatie vandaag de dag design-led en tech-enabled is. Met de acquisitie van Fabrique en Q42 kickstarten we de uitdaging om ARC in de Benelux te bouwen en onze groei én die van onze klanten te versnellen.”

Beide bureaus blijven werken onder hun eigen merk. De partijen communiceren geen financiële informatie over de acquisitie, behalve dat de aandeelhouders in de bureaus hun aandelen hebben omgezet in aandelen in de groep.

Mattias Olofsson, Gert Hans Berghuis, Matthijs Klinkert, Stef Brooijmans (from left to right) met collega's van Q42, Fabrique & ARC
Mattias Olofsson, Gert Hans Berghuis, Matthijs Klinkert, Stef Brooijmans (van links naar rechts) met collega's van Q42, Fabrique & ARC - Foto Maurice Haak, Q42

Over ARC Arise Consulting

Door bedrijven met contrasterende perspectieven en ervaringen samen te brengen, heeft ARC Arise Consulting een volledig nieuw soort adviesbureau gebouwd: een powerhouse om de digitale groei en duurzaamheid van zijn klanten te versnellen.

ARC opereert op het snijvlak van innovatie en technologie, design en communicatie, strategie en executie, en sales en marketing. Op dit moment bestaat ARC uit Cupole, Curamando, Conversionista, Ariel, Animal, Kurppa Hosk, Nameless.today, Above, Umain, Mission anew, Curious Mind, Heydays, Goods, BLCK Communication, Fabrique en Q42 - een divers team van creatieve, strategische en digitale talenten.

Altor Equity Partners is de leidende externe investeerder die het groeitraject van de groep ondersteunt. Altor is minderheidsaandeelhouder en ARC wordt in meerderheid geleid door de actieve oprichters en aandeelhouders van het bedrijf.