Wanhoop niet

Nicky van den Berg

Hi Robin,

Je snift. En stiekem doen we dat allemaal.

Man man man, wat maakt corona ons bewust. Bewust van hoe dicht we op elkaar leven en hoe weinig we normaal gesproken onze handen wassen. Bewust van hoe kwetsbaar we zijn. En bewust van hoe goed we het hebben. Want hoe heerlijk is dat biertje op een vol terras in de avondzon. En zelfs het kantoorleven. Inclusief de afkortingen, lunchtafelgesprekken en real life meetings die soms te vervangen zijn door e-mail.

Nu is het even anders, maar het komt goed. Hier jouw zakdoekje. Geen papieren maar een virtuele.

Naast een hoop ellende brengt corona het beste in ons naar boven*. Ja, we blijven op afstand van elkaar. Maar we doen het wel samen. We knikken elkaar vriendelijk gedag, klappen en juichen terecht voor de steunpilaren van onze samenleving. En we zijn allemaal een beetje liever voor de ander.

De een maakt een Vibes against Corona playlist op Spotify waardoor de ander niet wanhoopt zoals De Dijk haar vertelt. "Want straks is alles weer anders. En misschien wel beter dan ooit" (die zin alleen al is beter dan een papieren zakdoek).

Stond ik te springen om thuis 'lekker' door te gaan scrummen? Nee, absoluut niet. Mijn internetverbinding is traag en acht video-calls op een dag is niemands hobby. Maar werkt het? Ja! Want we doen het samen. Hoe tof is het dat dit gewoon lukt? Iedereen zet een stapje extra, iedereen toont wat meer geduld. Waardoor we onze deadlines 'gewoon' gaan halen.

Het komt goed. Dat weten we in Rotterdam zeker.

Wanhoop niet. Wanhoop nooit.

Groet!
Nicky

*De belangrijkste tip in deze tijden: lees De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Echt, doe het.

**Dikke tweede aanrader: Vibes against Corona playlist, samengesteld door Fabriquer Robbin Kok en zijn vriendin.

Nicky is copywriter & projectleider bij Fabrique. Ze schreef dit verhaal als antwoord op de brief van Creative Lead Robin Kemme.