Online ontdekkingstocht ‘De geniale streken van Frans Hals’

In navolging van de succesvolle online experience Dichter bij Johannes Vermeer, ging deze maand de online ontdekkingstocht over het werk van Frans Hals live. Ook nu wordt er ingezoomd op het leven en werk van deze kunstenaar, met verhalen en ultrahoge resolutie beelden.

27 februari 2024
Rijskmuseum - Frans Hals online experience

Na Rembrandt en Vermeer wijdt het Rijksmuseum voor het eerst een grote tentoonstelling aan Frans Hals. 48 schilderijen uit internationale topcollecties tonen de Haarlemse meester op zijn best. Uitzonderlijk vernieuwend, vrolijk en vol lef: Frans Hals is door zijn losse en impressionistische manier van schilderen een van de meest bepalende kunstenaars van de 17de eeuw. Of het nu statige regenten waren, vrolijke muzikanten of lachende kinderen, met zijn ongeëvenaarde talent verbeeldde hij ze zo levendig dat het bijna lijkt alsof ze echt ademen.

Rijksmuseum website Frans Hals

Inzoomen op details en verhalen

Ook dit keer creëerden wij een meeslepende online vertelervaring bij de tentoonstelling in het museum. Bij andere experiences ligt de focus vaak op losse werken, bij ‘De geniale streken van Frans Hals’ ligt deze op het overzicht van de verschillende werken bij en naast elkaar. De Frans Hals experience zet steeds door middel van beweging en specifieke uitsnedes de schilderijen op andere manieren naast elkaar, waardoor je als bezoeker de thema’s kan ontdekken en kunt inzoomen op detailniveau. De audiotour is ingesproken door actrice Eva Van Der Gucht. De Engelse tour door de Britse actrice Joanna Lumley, bekend van tv-serie Absolutely Fabulous.

Rijskmuseum - Frans Hals online experience

De site is ontworpen door Fabrique en gebouwd door onze partner, digital product studio Q42. Beide bureaus werken dit jaar al 20 jaar succesvol samen met het Rijksmuseum. De tentoonstelling Frans Hals is georganiseerd met de National Gallery London en de Gemäldegalerie, Staatliche Museen zu Berlin, en met speciale medewerking van het Frans Hals Museum in Haarlem.