Twee Webby's voor Vermeer online experience

Samen met Rijksmuseum en Q42 slepen we twee prestigieuze Webby Awards binnen voor de online experience "Dichter bij Johannes Vermeer."

25 april 2023
Fabrique, Q42 en Rijksmuseum winnen een Webby Awards groepsfoto

Met ruim 14.000 inzendingen uit meer dan 70 landen kunnen de Webby Awards met recht 's werelds belangrijkste internetprijs worden genoemd. We zijn dan ook ontzettend trots dat we dit jaar twee van die prestigieuze prijzen winnen!

Samen met het Rijksmuseum en digital product studio Q42 slepen we zowel in de categorie 'Websites - Cultural Institutions' als in de categorie 'Virtual experiences - Arts, Fashion, Retail & Culture' de juryprijs binnen voor de interactive rond Johannes Vermeer.

Grootste Vermeer tentoonstelling ooit

Begin 2023 heeft het Rijksmuseum 't grootste aantal Vermeer-schilderijen ooit bijeengebracht. Speciaal voor deze overzichtstentoonstelling bedachten we met het museum en Q42 een hoogwaardige online experience bij deze grote expositie. Waarin bij andere experiences de focus vaak ligt op losse werken, ligt deze hier op het overzicht van de verschillende werken bij en naast elkaar. De Vermeer experience zet steeds door middel van beweging en specifieke uitsnedes de schilderijen op andere manieren naast elkaar, waardoor je als bezoeker de thema’s van Vermeer kan ontdekken. Dankzij de ultra-res storytelling tool Micrio van Q42 kunnen bezoekers alle 37 Vermeer-schilderijen tot in het kleinste detail ervaren.

Inzoomen op de gele mantel

Ronddwalen door de verhalen

Je kunt zelf ronddwalen door de virtuele expositie of je laten leiden door de Britse acteur Stephen Fry en de Nederlandse actrice Joy Delima die allebei een tour hebben ingesproken. Per schilderij vertellen zij een verhaal vol details en wetenswaardigheden.

Meerdere schilderijen zijn te bekijken op een ultra hoge resolutie van 5 micron (digitaliseringsresolutie). Hierdoor kan ook bij schilderijen van Vermeer zo ver worden ingezoomd, dat de minutieuze pigmentdeeltjes in de verf haarscherp zichtbaar worden. En dat allemaal zonder dat de performance er onder lijdt, ook niet op mobiel.