Wij gebruiken Drupal en Wordpress

Wij gebruiken Drupal en Wordpress

Iedere website of webapplicatie vraagt om een eigen aanpak. Django is ons favoriete framework voor het realiseren van complexe projecten die om een geavanceerde techniek vragen. Daarmee sluiten we andere technieken zeker niet uit. Drupal of Wordpress, bijvoorbeeld. Soms sluiten die technieken beter aan bij de doelstellingen.

Drupal

Drupal is een populair content management systeem, met een actieve community. Niet voor niets: Drupal is een flexibel en modulair content management systeem, dat je naar eigen wensen kunt inrichten.

Groot voordeel van Drupal is dat het goed schaalbaar is bij hogere belasting. Anders gezegd: het valt niet meteen om als je ineens veel traffic krijgt op je website. Wordpress is hier bijvoorbeeld veel minder goed op ingericht.

Bij Fabrique gebruiken we Drupal wanneer de opdracht primair contentgedreven is en we ook maximale vrijheid voor het ontwerp nodig hebben. Drupal is dan een goede keuze en wordt daarom vaak gebruikt in de non-profit sector. Wij pasten Drupal bijvoorbeeld toe in de websites voor UNESCO-IHE, de Koninklijke Bibliotheek en de themawebsite Hollanders van de Gouden Eeuw.

Wordpress

Op dit moment draait een kleine 20% van alle sites in de wereld op Wordpress (inderdaad: ook het blog van je tante hoort daar bij). Wat Wordpress zo krachtig maakt is de enorme community. En de bijdrage aan wat we 'democratisering van design' noemen.

Omdat Wordpress ‘theme based’ is (met één druk op de knop verander je de site van uiterlijk) kun je heel snel iets maken wat er acceptabel uitziet. Voor een klein project zonder veel poespas is Wordpress dan ook een uitstekende keuze. Wij pasten Wordpress bijvoorbeeld toe voor Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond en restaurant Rijks.

Wanneer Django, wanneer Drupal, wanneer Wordpress?

Zijn er veel externe koppelingen in je project? En vereist het een geavanceerde aanpak? Dan kiezen we het liefst voor Django. Wanneer we meer vrijheid nodig hebben, maar je project wel primair om content management gaat, kiezen we vaak voor Drupal. Voor Wordpress kiezen we wanneer we een project mean and lean willen houden en we geen grote hoeveelheden traffic en piekbelasting verwachten.

Alles wat nodig is voor impact.

Samen met onze klanten creëren we verrassend werk. Heb je een uitdagende vraag of een grensverleggend idee? Bel of mail Matthijs Klinkert.

Of bekijk eerst de projecten waar we trots op zijn in ons portfolio.

None

Bel Matthijs.

06-51031486

None

None

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!