Portfolio Service design

Rijkswaterstaat RWS NEXT app

Rijkswaterstaat werkt aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. De komende jaren heeft Rijkswaterstaat de grote uitdaging om bestaande en nieuwe infrastructuur gereed te maken voor de toekomst. Om de dialoog over de toekomst met medewerkers, bouwers en belangenorganisaties op gang te brengen ontwikkelde Fabrique de app RWS NEXT voor Rijkswaterstaat.

Vraag

Wat zijn de belangrijke langetermijntrends tot 2025? Welke kansen bieden maatschappelijke en technische ontwikkelingen? Ontwikkel een open discussie over de toekomst van de infrastructuur en mobiliteit in Nederland.

original_images/03_rws_detail_9kXizxx.png

Oplossing

Een app die de gebruiker letterlijk het stuur in handen geeft. Door het tablet naar rechts te draaien opent de mogelijkheid om je mening te geven en mee te denken. Door naar links te sturen krijg je ‘serendipiteit’; aanvullende informatie en inspiratie uit de buitenwereld.

De multimediale mix van fotografie, tekst, video, infographics, animatie en geluid maakt een rondgang door de app tot een spannende snelwegrit langs de nieuwste ontwikkelingen. Het gekantelde vierkantje (de ‘ruit’) staat voor een fris perspectief en natuurlijk ook voor de kenmerkende ‘stuur’-navigatie van de app.

original_images/rws-next-app.jpg

Resultaat

Een opvallende app die niet alleen informatie biedt maar de gebruiker ook aanzet tot actie. Positief en uitnodigend navigeert de app naar nieuwe uitdagingen en oplossingen. De RWS NEXT app verbindt Rijkswaterstaat met partners en medewerkers. En partners en medewerkers met de toekomst.

original_images/05_resultaat_lwqKY7m.png

Alles wat nodig is voor impact.

Samen met onze klanten creëren we verrassend werk. Heb je een uitdagende vraag of een grensverleggend idee? Bel of mail Jop Coenen.

Of bekijk eerst de projecten waar we trots op zijn in ons portfolio.

Bel of mail
Jop

Coenen

sr. projectleider

06-51247101

jop@fabrique.nl

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!