Portfolio

Portfolio Rijksmuseum - Erfgoed uit de printer

Erfgoed uit de printer.

Een stilleven op je scooter. Een Jan Steen op je zomerjas. Of de hele Nachtwacht uitgeprint aan de muur. Met 200.000 haarscherpe afbeeldingen die je gratis kunt downloaden brengt Rijksmuseum.nl de collectie én het museum dichtbij.

Verbinden.

Het Rijksmuseum verbindt mensen, kunst en geschiedenis. De website sluit bij die visie aan. ‘Dichtbij’ is het kernwoord. Rijksmuseum.nl leert en inspireert, verrast en verleidt.

Mobile first.

De stevige, heldere vormgeving van de website sluit aan bij de nieuwe huisstijl van Irma Boom. Op de homepage bieden we veel ruimte aan beeld. Met de duimdikke knoppen en de duidelijke navigatie in brede balken zetten we een nieuwe standaard voor mobile first websites.

Het craquelé van 200.000 werken.

Rijksstudio vormt een bijzonder onderdeel van de site. In Rijksstudio download je gratis afbeeldingen in hoge resolutie van ruim 200.000 kunstwerken. Je kunt diep inzoomen tot op het craquelé van de verf. Zo komen de meesterwerken letterlijk dichtbij.

Dikke snorren en witte zwanen.

Bijzonder bloot, enge insecten, witte zwanen of dikke snorren; met Rijksstudio kun je ook je eigen unieke museumcollectie opbouwen. Verzamelingen die weer uitnodigen om via social media te delen met vrienden.

Maak je eigen meesterwerk.

Een stilleven als tattoo. Een verpakkingslijn voor Rijks Conserven. Of een lingerieset gebaseerd op een 16e eeuws kabinet. Met Rijksstudio creëer je je eigen meesterwerk. Het is jouw eigen collectie, knutselplek en museumshop in één.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs 06-51031486

Of laat een berichtje achter Bel mij terug

Bezoekersrecords verpletterd.

100.000
Rijksstudio's
in het eerste jaar

6.000.000
Websitebezoekers
in het eerste jaar

300.000
Rijksstudio’s
na drie jaar

2.220.000
Museumbezoekers
in het eerste jaar

De lange rijen voor de ingang bewijzen dat Rijksmuseum.nl de drempel voor een bezoek aan het echte museum verlaagt. Na de heropening verpletterde het museum alle bezoekersrecords.

In 2016 is ook de webwinkel grondig vernieuwd. Samen met Burst ontwikkelden we een webshop die naadloos aansluit bij de principes van Rijksstudio. Beeld speelt de hoofdrol. Zorgvuldig gestileerde stillevens met bijzondere producten vormen de etalage.

Passende cadeaus.

Iedereen kan in de webwinkel op basis van favoriete kunstenaars, stijlen of tentoonstellingen producten selecteren. En zo snel een passend cadeau vinden. Conservatoren en kunstenaars vertellen over de oorsprong of creatie waardoor je altijd een bijzonder verhaal hebt bij je cadeau.

Met erfgoed naar de toekomst.

Samen met het Rijksmuseum en Q42 blijven we de site verbeteren en vernieuwen. In de laatste update is Rijksstudio meer geïntegreerd met het overzicht van de collectie.

Fabrique werkt nu ook aan een app met zowel de multimediatour als de hele collectie. Met de nieuwe app heb je het museum altijd bij de hand. Waar je ook bent.

Team

Portret van Anna Offermans

Anna

Offermans

Interactieontwerp

Portret van Esther Jong

Esther

Jong

Art direction / Visueel ontwerp

Portret van Ebelien Pondaag

Ebelien

Pondaag

Strategie

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

meer Musea en erfgoed

Van Gohg museum+Fabrique

Service design
on tour.

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!