Portfolio Gezondheid en welzijn

Portfolio Open kinderwerelden.

Open kinderwerelden.

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft verhuisde in 2015 naar een nieuw ziekenhuis. Voor de kinder- en jeugdafdelingen van de nieuwbouw ontwikkelden we een omgeving die kinderen afleiding en ontspanning biedt.

Vraag

Creëer een concept voor de kinder- en jeugdafdelingen van ons ziekenhuis dat aanzet tot interactie en beweging. Want kinderen hebben recht op een stimulerende omgeving. Ook – of juist – in het ziekenhuis.

Reinier de Graaf brochure Fabrique

Oplossing

Met het thema ‘Maak van de wereld van de Reinier de Graaf jouw wereld’ dagen we kinderen uit om hun eigen wereld te creëren. We bedachten vijf verschillende werelden die thematisch met elkaar verbonden zijn. In de werelden komen steeds de elementen lucht, land en water terug; elementen die ook in de rest van het ziekenhuis zijn gebruikt.

Met verhalen en tekeningen laten we de werelden tot leven komen. In onze verhalen vermengen we realiteit en fictie, en verbinden we heden en verleden. Wandvullende illustraties van Merijn Hos beelden op de gangen van de kinderafdelingen de vijf verhalen uit.

We laten genoeg open voor de kinderen om zelf met hun fantasie in te kleuren. De illustraties bieden de kans tot interactiviteit. Met verschillende spelmaterialen geven we de kinderen houvast om hun eigen wereld te creëren, te ontspannen en te spelen. De kinderen kunnen de werelden induiken en zich omtoveren tot piraat, politieagent, DJ of astronaut. Hoofddoel is dat ze zelf kunnen voortborduren op de verhalen. De kinderen zijn de baas!

Reinier de Graaf mapping Fabrique

Resultaat

Vijf werelden waarin de kinderen de held zijn. De komende tijd gaan we de werelden verder tot leven brengen met speeltoestellen, levensgrote kleurplaten, apps, games en luisterboeken.

Meer weten over dit project?

Heb je vragen over het concept van het Reinier de Graaf Gasthuis? Bel of mail Astrid.

Of lees meer over onze expertises op het gebied van gezondheid en welzijn of communicatie en storytelling.

Bel of mail
Astrid

Jacobs

Studio director Delft

06-10180685

astrid@fabrique.nl

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!