Portfolio Cultuur

Portfolio Tegendraads hallucinerend lijnenspel.

Tegendraads hallucinerend lijnenspel.

Lowlands en Fabrique zijn vrienden. Al sinds de allereerste Lowlands-site in 1998 werken we voor het festival. Eerst jarenlang samen met ontwerpers Peter te Bos en Marc Fabels. De editie 2017 ontwikkelden we voor het eerst samen met Hansje van Halem, de nieuwe art director van het festival. We vertaalden haar ritmische en hypnotiserende lijnenspel naar online en maakten tegelijkertijd nieuwe stappen in interactie en techniek.

Vraag

Introduceer de nieuwe huisstijl van Lowlands online, met behoud van het echte Lowlands-gevoel.

Oplossing

Lowlands staat voor eigenwijs en tegendraads, en dat is precies het gevoel dat organisator MOJO ook via hun website wil overbrengen. De caleidoscopische animaties die Hansje van Halem samen met ontwerper/programmeur Just van Rossum heeft ontwikkeld, krijgen een hoofdrol op de nieuwe site. Doordat Hansje en Fabrique elkaar bleven uitdagen om het resultaat naar een steeds hoger niveau te tillen ontstond er op een organische manier een nieuwe online Lowlands-stijl.

Omdat het mobiel gebruik hoog is onder de jonge Lowlands-doelgroep is de site mobile first ontworpen. In het nieuwe navigatieconcept hebben we duidelijke keuzes gemaakt in de elementen. Door de navigatie meer basic te maken kunnen we de nieuwe huisstijl op iedere pagina letterlijk een podium geven. Op mobiel kun je het menu swipen, met het Lowlands-tentje als centraal punt.

De site is hallucinerend, dwars én gebruikvriendelijk tegelijk. Met volop ruimte voor georganiseerde chaos en de typische Lowlands sfeer en energie. Net als op het festival zelf speelt het ontdekken van nieuwe acts een belangrijke rol. Bij iedere band of artiest vind je video en doorkliks naar social en spotify. En we hebben de Facebook-functie uitgebreid, zodat je acts met een simpele klik direct kunt liken.

Resultaat

Helemaal nieuw, maar nog steeds helemaal Lowlands. Wild, anarchistisch en soms zelfs licht irritant. En samen met organisator Mojo Concerts en Hansje van Halem gaan we nog zeker 3 jaar door.

Meer weten?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!