Onze services

Professionele interfaces

Onze services Professionele interfaces

Slim design voor effectiviteit én plezier op de werkvloer.

Slimme tools met geweldige UX

Hoog getrainde medewerkers in niet-alledaagse werkomgevingen hebben behoefte aan slimme tools. Aan software die volledig is toegespitst op hun dagelijkse taken. Fabrique rekt de grenzen van haalbaarheid op om vernieuwende software te ontwerpen met geweldige UX.

original_images/Schiphol_image_prof_interf.jpg

Wekenlange learning curve is niet meer de standaard.

Professionele tools zijn bezig met een inhaalslag. Vaak ondersteunt de huidige software de meeste werkprocessen redelijk maar is het omslachtig, weinig flexibel in het gebruik en niet bestand tegen innovatie. De behoefte aan nieuwe software is daarom hoog, en de lat ligt hoog. Zeker voor digital natives.

De generatie die is opgegroeid in een volledig digitale wereld accepteert geen wekenlange learning curve. Niet Windows XP maar iOS is hun referentie van gebruiksvriendelijkheid. Daardoor heeft de digital native als gebruiker, inkoper of manager andere verwachtingen van software. En ook professionele software moet natuurlijk de UX-test doorstaan!

Airport baggage control room software.

Vanderlande

Vanderlande, het wereldwijde material handling bedrijf, heeft Fabrique gevraagd om met hen te werken aan het redesign van hun specialistische software voor gebruik in kleine en grote luchthavens. Samen met een team van Vanderlande deden we gebruikersonderzoek en design van de verschillende multi-screen applicaties.

Datavisualisatie voor onderzoeksresultaten.

Braingineers

Voor Braingineers hebben we een interface ontwikkeld die niet alleen bij hun merk past, maar die vooral de user experience van de tool verbetert. Door de visuele hiërarchie en de optimale grafische weergave voor ieder element worden waardevolle inzichten door de Braingineers gemakkelijk in actie omgezet.

Statistieken die adviseren.

SmartOcto

Van SmartOcto, een start-up voor redacteurs en contentmarketeers, kregen we de vraag om een tool te maken die cijfers laat spreken in normale mensentaal. Contentstrategie met big data kan volgens ons veel leuker en effectiever dan het vaak gedaan wordt.

Betere service door betere planning.

Swapfiets

Swapfiets, het abonnementenhuis voor de fietsen met de iconische blauwe voorbanden, groeit als kool. Hun belofte: altijd een werkende fiets. Fabrique hielp Swapfiets met het optimaliseren van het proces voor planning en reparatie, door het bijbehorende backoffice systeem voor planners, swappers en fietsenmakers te herontwerpen.

Hoe ontwerpen we tools en interfaces voor de toekomst?

Onze aanpak is altijd toegespitst op de situatie.

  • Is er een complexe omgeving waarin verschillende specialisten samenwerken? Dan is het belangrijk om de huidige situatie in kaart te brengen met design research. Denk aan observatie en interviews. We hebben dit bij Vanderlande gedaan, voor hun baggage control room software.
  • Is de software onderdeel van een groter geheel en is de huidige werkverdeling aan verbetering toe? Dan herschikken we samen de takenpakketten en stemmen we het ontwerp daarop af. We brengen het geheel in kaart met bijvoorbeeld een service blueprint, zoals we voor de planningstool van Swapfiets gedaan hebben.
  • Ligt de uitdaging in datavisualisatie voor betere decision support? Door middel van co-creatie met jouw experts ontwerpen we nieuw inzicht en nieuwe acties. Zoals we deden voor Braingineers of SmartOcto.
  • Is de software afhankelijk van legacy systemen waar we slim mee moeten koppelen? Dan gaan we uitgebreid het gesprek aan met jouw technische experts om de mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart te brengen. Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan voor de bestel-app van Huuskes, groothandel in food in de zorg.

Subject matter experts.

Professionele tools en interfaces ontwerp je niet vanachter je eigen bureau. Die ontwerp je samen met subject matter experts van jou en je partners. Samen met de gebruikers. Samen met jouw klanten. En in nauw overleg met de stakeholders in je organisatie. We doen dit deels op locatie, deels bij ons in de studio.

Meer weten over professionele interfaces?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!