Onze services PressureCooker methode

Onze services PressureCooker

De PressureCooker is een format dat we aanbieden aan iedereen die snelheid wil maken, die met gebruikers wil testen en die zaken ‘van het papier wil halen’. We helpen je om in korte tijd en onder een gezonde druk enorme stappen te maken met je concept of idee. Vandaar ook de naam PressureCooker.

Bij Fabrique werken we veel in scrum. Want Agile werken geeft versnelling, flexibiliteit en kennisuitwisseling. De PressureCooker is eigenlijk een ‘condensed versie’ van dat proces. Google Ventures hanteert trouwens een soortgelijk proces en noemt het DesignSprint.

Het team wordt samengesteld uit experts van klantzijde en Fabriquers. En wie er verder nog maar nodig is; dat hangt helemaal van de uitdaging af. Vanuit Fabrique bestaat het team uit mensen die bewezen goed samenwerken, die snel kunnen denken, die ‘op effect’ kunnen ontwerpen en die niet op hun mondje gevallen zijn. ‘Start small, think big, act fast’.

Voor Start-ups

We ondersteunen start-ups in diverse fasen van hun onderneming. Soms werken we in een PressureCooker een heldere productvisie uit. Soms ontwerpen en ontwikkelen we een propotype. En soms brengen we je bestaande product naar ‘the next level’.
Veel start-ups profiteren in de PressureCooker van onze kennis van merkgestuurd design en concepting.

Voor corporates

Als manager in een grote corporate organisatie is het soms lastig om je project op gang te krijgen of te houden. Soms loop je vast met je buy-in, en denk je ‘als ik het de stakeholders nou gewoon even kon laten zien en uitleggen...’ Vaak blijft dat projectplan maar liggen en liggen, en is er behoefte aan een concrete eerste stap. Die zetten we in de PressureCooker. Met als resultaat een overtuigende demo. Binnen twee weken.

Een click-flow zegt meer dan duizend woorden!

Op maat

We maken de PressureCooker op maat, want elke klantvraag is anders. In een PressureCooker kunnen we bijvoorbeeld:
- je pitch van 120 slides en een overvloed aan informatie terugbrengen tot een helder en krachtig verhaal
- je merk, positionering en propositie aanscherpen, zodat je concept stevig staat en onderscheidend is.
- je product of dienst voor je ontwerpen in een aantal heldere schermen, visuals of prototypes die overtuigen en duidelijk maken waar je het over hebt.

Van vraag naar resultaat in vijf stappen

We hebben een format bedacht dat zichzelf inmiddels bewezen heeft. Een PressureCooker heeft een doorlooptijd van twee weken. In die periode zetten we vijf belangrijke stappen:

  1. Een vier uur durende workshop. Waarin jij ons meeneemt in je wereld en je vraag bij ons neerlegt. Waarna we de scope gaan bepalen van de PressureCooker. Wat zou het best bruikbare antwoord op die vraag moeten omvatten? Wat geeft het meeste ‘bang for the buck’? We doen de workshop met het hele team.

  2. Een week ‘incubatietijd’. Waarin de gedachten kunnen bezinken, eventueel ontbrekende informatie nog gezocht kan worden en we eventuele andere benodigdheden kunnen regelen. En mensen alvast kunnen uitnodigen voor de presentatie.

  3. De vierdaagse. Een designathon waarin we met een team van twee of drie ontwerpers / developers / strategen tot het eindresultaat komen.

  4. Aan het eind van de week: de presentatie, waarbij stakeholders, investeerders en het team aanwezig zijn. De meeste klanten zijn zo betrokken bij het resultaat dat ze ervoor kiezen om zelf het resultaat te presenteren.

  5. De borrel! We evalueren de afgelopen week en vieren het succes. Want tot op de dag van vandaag is iedereen enthousiast over de hoeveelheid en kwaliteit van het werk dat we in een PressureCooker maken.

Meer weten over de PressureCooker methode?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!