Onze services

Digital design en development

Onze services Digital design

Digitaal design voor vernieuwende diensten.

Alles wat pixels heeft.

We ontwerpen vrijwel alles met een digitale interface. Apps, website, smartwatches. Waar content, interactie, techniek en vorm samen zorgen voor de beste user experience. Want alleen zolang de gebruiker blijft klikken en swipen, wordt een dienst een succes. Van e-commerce tot fintech, van cultureel erfgoed tot entertainment.

original_images/4_shop.jpg

Met ogen op het doel.

Bij Fabrique ontwerpen we met het doel voor ogen. We willen echt iets veranderen: gedrag, merkbeleving, én de bottom line voor onze opdrachtgevers. Een website die helder communiceert, een web store die conversie oplevert, een app die dagelijks gemak biedt, een VR-ervaring die inspireert. Onze ontwerpers werken daarom altijd vanuit een strategisch kader. De omnichannel strategie van HEMA bijvoorbeeld, of het service design van het Van Gogh Museum.

Van vergelijken naar afsluiten.

Independer

Als onafhankelijke vergelijkingssite maakt Independer verzekeren gemakkelijk voor bijna 1 miljoen klanten in Nederland. Door het maken van krachtige keuzes creëerden we een heldere en overzichtelijke vergelijker voor zorgverzekeringen. De klant heeft de belangrijke informatie altijd bij de hand. Ook op mobiel.

De Tinder voor woningruil.

HuisjeHuisje

We hielpen de vastgelopen markt voor huurhuizen weer op gang door een intuïtieve app te ontwikkelen, op basis van de Tinder gedachte, die woningruil makkelijk maakt . Swipe, like en wie weet heb je een match!

Echt. 20% meer conversie.

HEMA

HEMA is van iedereen. Overal klopte de merkbeleving, behalve online. En juist daar heeft HEMA grote ambities. Door de kunst van het weglaten maakte Fabrique hema.nl weer echt HEMA.

Service design on tour.

Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum presenteerde in november 2014 een nieuwe opstelling voor de vaste collectie. In de nieuwe opzet staat de ontwikkeling van Van Gogh als kunstenaar centraal. Tegelijk met de nieuwe inrichting introduceerde het museum de nieuwe multimediatour. Na de website is deze multimediatour het tweede project van Fabrique voor het Van Gogh Museum.

Digital branding en visuele identiteit.

We ontwerpen niet alleen hoe een website of app werkt, we bepalen ook een online merkgevoel. Animaties, interactie, tone of voice vormen allemaal een indruk. Soms passen we daarbij een bestaande huisstijl toe, soms ontwikkelen een nieuwe visuele identiteit. Uiteraard digital first. Merken zijn ons uitgangspunt en we nemen merkstrategie altijd serieus.

Digital design is een teamsport.

We werken in kleine teams met mensen uit verschillende disciplines samen. Daarnaast werken we vanuit onze ‘open keuken’ intensief samen met onze klanten. Door het directe contact kunnen we samen geweldige dingen maken. Ieder vanuit zijn eigen kennis en expertise. Zo brengen front end developers niet alleen onze ontwerpen pixelperfect tot leven in de browser (van desktop tot mobiel). Ze helpen met prototyping ook het ontwerpproces verder.

Een goed begin is het halve werk.

Een succesvolle samenwerking begint met een goede aanpak. Samen bekijken we wat specifiek voor jou de stappen naar een eerste release zijn. Passen we de Lean methodologie toe? Is Scrum een goede ‘delivery’ methode? We zijn voorlopers op het gebied van Agile methoden en Scrummen al sinds 2009. Steeds vaker maken deze intensieve projecten ook deel uit van een digital transformation programma, en helpen we jouw organisatie klaar te stomen voor het digitale tijdperk.

Meer weten over digital design en development?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!