Onze services Design Sprint

Onze services Design Sprint

Design Sprint is een methode voor iedereen die snel wil leren en valideren, die met gebruikers wil testen en die zaken ‘van het papier wil halen’. In de praktijk zijn dat zowel bedrijven, grote corporate organisaties, maar ook start-ups. Kort gezegd: in een Design Sprint helpen we je om in korte tijd, met een select team, tegen lage kosten en onder een gezonde druk enorme stappen te maken met je concept of idee. We noemen het binnen Fabrique daarom ook wel de Pressure Cooker.

Bij Fabrique werken we veel in Scrum. Want Agile werken geeft versnelling, flexibiliteit en kennisuitwisseling. De Design Sprint, ontwikkeld door Google Ventures, is gebaseerd op een vergelijkbare mindset en principes. Het kiezen van je prioriteiten leidt tot focus en efficiënt en effectief teamwerk en dankzij de ‘'learning cycles' kun je continu bijsturen op basis van ervaringen en bevindingen.

Het team wordt samengesteld uit experts van de klantzijde en Fabriquers. En wie er verder nog maar nodig is; dat hangt helemaal van de uitdaging af. Vanuit Fabrique bestaat het team uit mensen die bewezen goed samenwerken, die snel kunnen denken en die niet op hun mondje gevallen zijn. ‘Start small, think big, act fast’.

Waar is deze methode geschikt voor?

Design Sprints worden meestal ingezet om een nieuw product te maken of een bestaand product te verbeteren. Wij ondersteunen organisaties in diverse fasen van hun onderneming. Na het vaststellen van het probleem (waar zit de pijn, waar moeten we beginnen, wat moeten we eerst leren of oplossen?) werken we soms een eerste heldere productvisie uit. Meestal ontwerpen en ontwikkelen we een eerste prototype. Klanten profiteren hierbij  van onze kennis op het gebied van merkgestuurd design, concepting en design research.

De Design Sprint wordt afgesloten met een demo en evaluatie van de resultaten. Want daar gaat het uiteindelijk om: in een korte tijd, tegen een lage prijs toetsen of je concept gewild is, haalbaar is en/of werkt. En of het dus slim is om verder te investeren, of juist niet, en je zo te behoeden voor een verspilling van resources.

Op maat

Onze Design Sprint is op maat, want elke klantvraag is anders. Zo kunnen we bijvoorbeeld:

  • je product of dienst voor je ontwerpen in een aantal heldere schermen, visuals of prototypes die overtuigen en duidelijk maken waar je het over hebt.
  • je pitch van 120 slides en een overvloed aan informatie terugbrengen tot een helder en krachtig verhaal
  • de conversiemogelijkheden voor je webshop bekijken om zo de verkoop te verbeteren.
  • je merk, positionering en propositie aanscherpen, zodat je concept stevig staat en onderscheidend is.

Van concept naar werkende demo in 5 dagen

Google Design Sprint - Phases & Methods

Google hanteert 5 fases die wij volgen tijdens een Design Sprint. Van begrijpen tot en met testen. Elke fase staat voor een dag. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan de PDF van Google Ventures over de Design Sprint. 

Sinds 2017 werken we regelmatig met klanten in Design Sprints. Zo werkten we oa samen met het Wereld Natuur Fonds, Independer, HuisjeHuisje (Ymere), WestlandUtrecht Bank (onderdeel ING), Vlisco en Amsterdam RAI.

Meer weten over Design Sprint?

Bel Pieter.

06-54787664

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!