Onze services Corporate Ventures

Onze services Corporate Ventures

Een Corporate Startup of Corporate Venture is dé manier om innovatie binnen grotere organisaties te versnellen. Je zet een team apart van de rest, bij voorkeur in een skunklab los van het moederschip, en geeft ze een opdracht mee en een zak met geld. Maar hoe implementeer je Agile, bouw je een organisatie, borg je UX in je productontwikkeling en zorg je voor een Lean aanpak en Validated Learning? En dat allemaal tegelijk? Wij hebben de antwoorden.

Meer weten over dit project?

Bel Matthijs 06-51031486

Of laat een bericht achter. Bel mij terug

Vanzelfsprekend Agile

Agile werken en scrum kunnen je project enorm versnellen. Het is belangrijk om wel je leveranciers slim te contracteren als je geen deliverables vastlegt. Daarnaast wil je de beloftes aan de stakeholders op het hoofdkantoor helder hebben. Agile werken met verschillende partijen samen kent talloze valkuilen waar wij je overheen helpen stappen. Hetzelfde geldt voor het offshoren van development. We hebben ervaring met het samen inrichten en begeleiden van het Agile proces in alle lagen, en kunnen je helpen om er het maximale uit te halen. Dat deden we voor onder andere een grote bank en een grote logistieke speler.

Lean Startup, de basis onder je value proposition

Om innovatie in de Corporate Venture continu te valideren, gebruiken we de Lean Startup principes. Validated learning aan de hand van hypotheses en experimenten vormen daarin de centrale spil. Door steeds de value proposition te toetsen aan de doelgroep houd je grip op je productontwikkeling. We hebben een slim framework ontwikkeld om innovation accounting (het vastleggen van alles wat je leert onderweg)  te doen, en om dit tot een geleid proces te maken. Panels, interviews, social media probing, customer journey research: het zit allemaal in onze toolbox.

Corporate Ventures def HR

Afbeelding: schema Lean research & validated learning. Klik op het schema voor een vergroting.

Brand en naamontwikkeling

Innovatie begint vaak met een nieuwe value proposition, en dat vraagt vaak om een nieuw merk en een nieuwe naam. Wij hebben jarenlange ervaring in het creëren van merken, namen en visuele identiteiten die onderscheidend en origineel zijn. We kunnen dit proces parallel en geïntegreerd met de productontwikkeling aanpakken.

Samen komen we snel op gang

We hebben ingewerkte teams in huis van strategen, visual designers, UX designers, front-end developers en back-enders die gewend zijn om samen met andere partijen Agile productontwikkeling te doen. Zij vormen de vliegende start voor je innovatie, zeker als we het project samen beginnen met een pressurecooker.

Parallel: organisatieontwikkeling

Een Corporate Venture roep je in het leven om een product te ontwikkelen, en daardoor wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan de uiteindelijke organisatie die het product moet runnen en hun benodigde competenties. Wij kunnen helpen om samen het team te bouwen waar het gaat om bijvoorbeeld UX, marketing- en designfuncties. We kunnen onze teams inzetten om een vliegende start te maken, en tegelijkertijd samen een plan maken om te kijken hoe je daarna op eigen kracht verder kan.

Kortom

Een Corporate Venture is geen business-, ontwerp- of ontwikkelproject, maar vraagt een geïntegreerde benadering. Wij zijn graag je partner daarin om samen aan een geweldige toekomst te bouwen. We praten je graag in een persoonlijk gesprek bij!

Meer weten over corporate ventures?

Bel Matthijs.

06-51031486

Of laat een bericht achter.

Bel mij terug

Kijk verder

Draai je telefoon een kwartslag, dan ziet onze site er een stuk beter uit!